Hibiscus rosa-sinensis

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus rosa-sinensis, ook wel Chinese roos genoemd, is een prachtige bloeiende plant met grote, kleurrijke bloemen die vaak rood, roze, geel of wit van kleur zijn. De plant heeft glanzende, groene bladeren en groeit het beste in een warm klimaat. Hibiscus rosa-sinensis bloeit gedurende een groot deel van het jaar en trekt daardoor veel vlinders en bijen aan. Het is een populaire plant voor in de tuin of als kamerplant vanwege de mooie bloemen en het decoratieve blad. De Chinese roos heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hibiscus rosa-sinensis is redelijk makkelijk in onderhoud. De plant heeft veel licht nodig en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor een gezonde groei.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige locatie voor het beste resultaat. Het is belangrijk dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt.

  De Hibiscus rosa-sinensis heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de zomer kan het zijn dat de plant vaker water nodig heeft vanwege de hogere temperaturen.

  De plant houdt van de felle zon en heeft minstens 4 uur zonlicht nodig per dag. Het is daarom het beste om de plant op een zonnige plek te zetten waar het direct zonlicht ontvangt. Te weinig zonlicht kan ervoor zorgen dat de plant niet goed bloeit.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis houdt van warmte. Het is belangrijk om deze plant op een warme plek te zetten, bij voorkeur tussen 18-25 graden Celsius. Koude temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren.

  De Hibiscus bloeit meestal van de lente tot de herfst en de bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het is een uitstekende keuze voor het zuiveren van de lucht in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezondheidsproblemen te voorkomen.

 • Het snoeien van deze plant is belangrijk om de groei en bloei te stimuleren. Snoei dode of zieke takken in het voorjaar en knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg. Pas op met snoeien in de winter, dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur om schokken te voorkomen.

  Voor de Hibiscus rosa-sinensis is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Een mix van potgrond voor kamerplanten en wat extra perlite voor de drainage kan gunstig zijn. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet drassig is.

  De Hibiscus rosa-sinensis gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Zorg voor een lichtzure tot neutrale pH-waarde in de bodem en vermijd te zware of compacte grond. Voed de plant regelmatig met geschikte meststoffen om de groei en bloei te stimuleren.

  De plant moet op een lichte plek worden geplaatst met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik in het groeiseizoen regelmatig plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of spons. Besproei de bladeren af en toe met lauwwarm water om stof te verwijderen en de plant te hydrateren. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Hibiscus rosa-sinensis heeft veel licht nodig en gedijt het best met helder, indirect zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het zuiden of westen voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Over het algemeen gedijt deze plant het beste bij temperaturen die vergelijkbaar zijn met die van een gemiddelde kamer.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet tussen de 60% en 80% liggen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water en een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen waar de plant staat. Houd de luchtvochtigheid consistent om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Kamerplanten gedijen het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen of bodemverbeteraars. Een geschikte pH-waarde zorgt ervoor dat de plant alle benodigde voedingsstoffen goed kan opnemen.

  Kamerplanten zoals de Hibiscus rosa-sinensis hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte voor een rijke bloei en gezonde bladeren. Voorkom overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Hibiscus rosa-sinensis, ook wel Chinese roos genoemd, is een prachtige bloeiende plant met grote, kleurrijke bloemen die vaak rood, roze, geel of wit van kleur zijn. De plant heeft glanzende, groene bladeren en groeit het beste in een warm klimaat. Hibiscus rosa-sinensis bloeit gedurende een groot deel van het jaar en trekt daardoor veel vlinders en bijen aan. Het is een populaire plant voor in de tuin of als kamerplant vanwege de mooie bloemen en het decoratieve blad. De Chinese roos heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.