Hyacinthus orientalis 'Amsterdam'

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hyacinthus orientalis 'Amsterdam' is een bolgewas met prachtige, stervormige bloemen die een heerlijke zoete geur verspreiden. De bloemen zijn meestal blauwpaars van kleur en bloeien in het vroege voorjaar. De plant is winterhard en kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. Hyacinthus orientalis 'Amsterdam' heeft behoefte aan een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze hyacintensoort is perfect voor het creëren van een kleurrijke en geurige lentetuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hyacint is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zet de plant op een lichte plek en geef af en toe water. De bloemen geven een heerlijke geur en bloeien rijkelijk.

  Ja, de Hyacint heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant dus op een plek met veel licht, bijvoorbeeld dicht bij een raam. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en vermijdt intense, directe zonnestralen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het wat schaduw krijgt gedurende de dag. Overmatige blootstelling aan felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, de Hyacinthus orientalis 'Amsterdam' houdt van warmte en voelt zich het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om gezond te blijven. Zorg er ook voor dat de plant beschermd wordt tegen tocht en kou.

  De Hyacinthus orientalis bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend. Het helpt de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in voedingsstoffen. Het zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, Hyacinthus orientalis 'Amsterdam' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius omdat dit de ideale temperatuur is voor zijn groei en bloei. Het is belangrijk dat de plant niet te warm of te koud staat om gezond te blijven. Het is aan te raden om de plant op een geschikte plek te zetten waar hij deze temperatuur kan behouden.

 • Hyacinten hoeven niet te worden gesnoeid. Verwijder alleen dode bladeren en bloemen om de plant er netjes uit te laten zien. Zorg ervoor dat de bladeren volledig zijn afgestorven voordat je ze verwijdert.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te lang in het water staan. In de winter heeft de plant minder water nodig.

  Deze plant gedijt goed in een potgrond met goede drainage, zoals een mix van potgrond en grof zand. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat gaten heeft voor overtollig water. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met voldoende voeding en vochtigheid om de groei te stimuleren. Vermijd te natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenmest tijdens de groeiperiode.

  Om de kamerplant schoon te maken, kun je voorzichtig stof en vuil van de bladeren afvegen met een zachte doek. Het is ook mogelijk om de bladeren voorzichtig af te spoelen onder lauw water. Vermijd hierbij dat er te veel water in de pot blijft staan.

  De Hyacinthus orientalis 'Amsterdam' heeft behoefte aan een lichte standplaats. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot zwakke groei en minder bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 22°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen. Bescherm de plant indien nodig tegen kou en vorst.

  Een hoge luchtvochtigheid is gunstig voor de gezondheid van de Hyacinthus orientalis. Het wordt aanbevolen om regelmatig de bladeren te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant niet in de buurt van een kachel of radiator om uitdroging te voorkomen.

  De Hyacint gedijt het beste in licht zure tot neutrale bodems. Een pH-waarde van 6.0 tot 7.0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen.

  De Hyacint heeft zo'n twee keer per jaar bemesting nodig, in het voorjaar en in de zomer. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt, dit kan de plant beschadigen.

 • Omschrijving

  Hyacinthus orientalis 'Amsterdam' is een bolgewas met prachtige, stervormige bloemen die een heerlijke zoete geur verspreiden. De bloemen zijn meestal blauwpaars van kleur en bloeien in het vroege voorjaar. De plant is winterhard en kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. Hyacinthus orientalis 'Amsterdam' heeft behoefte aan een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze hyacintensoort is perfect voor het creëren van een kleurrijke en geurige lentetuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.