Hyacinthus orientalis 'Anna Marie'

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hyacinthus orientalis 'Anna Marie' is een prachtige voorjaarsbloeiende bolgewasplant met dubbele bloemen in een zachte lila-roze kleur. De bloemen staan op stevige steel en verspreiden een heerlijke zoete geur, waardoor ze perfect zijn voor in de tuin of als snijbloem in een boeket. Deze hyacinten groeien het best in goed doorlatende, vruchtbare grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Ze bloeien in het voorjaar en trekken bijen en vlinders aan door hun nectar en kleurrijke bloemen. 'Hannah Marie' is een populaire soort die zorgt voor een vleugje kleur en zoetheid in de tuin tijdens het voorjaar.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hyacinthus orientalis 'Anna Marie' is een makkelijke plant in onderhoud. Ze hebben slechts af en toe wat water nodig en groeien goed in een zonnige plek. Ze bloeien prachtig en geven een heerlijke geur af.

  Ja, Hyacinthus orientalis 'Anna Marie' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant daarom op een lichte plek, bij voorkeur in de buurt van een raam. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt.

  De Hyacinthus orientalis 'Anna Marie' heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Houd de grond vochtig maar niet doorweekt.

  Hyacinthus orientalis 'Anna Marie' houdt niet van direct zonlicht en verbrandt gemakkelijk. Het wordt aanbevolen om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit de volle zon te houden. Beperk blootstelling aan direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Ja, de Hyacinthus orientalis 'Anna Marie' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25°C.plaats de plant op een warme en lichte plek in huis voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  De hyacint bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloei duurt gemiddeld 2 tot 3 weken. Deze plant valt onder de kamerplanten.

  Ja, Hyacinthus orientalis heeft geen capaciteit om de lucht te zuiveren zoals veel andere kamerplanten. Het is voornamelijk een decoratieve bloeiende plant.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor ideale groeiomstandigheden voor de plant. Houd er rekening mee dat te hoge of te lage temperaturen de groei en bloei kunnen beïnvloeden.

 • Hyacinten bloeien het beste als ze na de bloei met rust worden gelaten. Verwijder alleen de uitgebloeide bloemen en laat het loof op een natuurlijke manier afsterven. Plant de bollen na de bloei in de volle grond voor het volgende bloeiseizoen.

  De Hyacinthus orientalis 'Anna Marie' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bloemen.

  "Hyacinthus orientalis 'Anna Marie' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond, bij voorkeur verrijkt met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond constant vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd gebruik van te zware potgrond, dit kan de drainage belemmeren."

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem nooit te nat wordt, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken. Af en toe bemesten met organische materialen kan de groei en bloei stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe voeding tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig de bladeren afnemen met een vochtige doek. Vermijd hierbij de bloemen. Als de bladeren stoffig zijn, kunt u ze voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water. Het is belangrijk om regelmatig stof en vuil van de bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de warmste uren van de dag.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Vermijd extreme temperaturen en tocht om de plant gezond te houden. Op warme zomerdagen kan de plant ook buiten worden geplaatst.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid van 40-60% nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig de plant te besproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en verminderde groei.

  De Hyacinthus orientalis 'Anna Marie' heeft een voorkeur voor een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en de 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen om de groei en bloei te bevorderen.

  De Hyacint heeft tijdens de groeiperiode in het voorjaar behoefte aan een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een vloeibare voedingsoplossing of korrelmest die specifiek is ontwikkeld voor bloeiende kamerplanten. Overbemesting kan leiden tot een slechte groei en bloei.

 • Omschrijving

  De Hyacinthus orientalis 'Anna Marie' is een prachtige voorjaarsbloeiende bolgewasplant met dubbele bloemen in een zachte lila-roze kleur. De bloemen staan op stevige steel en verspreiden een heerlijke zoete geur, waardoor ze perfect zijn voor in de tuin of als snijbloem in een boeket. Deze hyacinten groeien het best in goed doorlatende, vruchtbare grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Ze bloeien in het voorjaar en trekken bijen en vlinders aan door hun nectar en kleurrijke bloemen. 'Hannah Marie' is een populaire soort die zorgt voor een vleugje kleur en zoetheid in de tuin tijdens het voorjaar.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.