Hyacinthus orientalis 'Jan Bos'

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hyacinthus orientalis 'Jan Bos' is een bolgewas met prachtige trossen van dieprode bloemen die een heerlijke zoete geur verspreiden. Deze lentebloeier wordt vaak gekweekt voor zijn intense kleur en geur. De bloemen van de 'Jan Bos' hyacint zijn perfect voor in een tuinborder of als snijbloem in een boeket. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft graag een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. De 'Jan Bos' hyacint is een populaire keuze voor lentetuinen vanwege zijn levendige kleur en betoverende geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hyacinthus orientalis 'Jan Bos' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de bloemen te verwijderen zodra ze verwelken. De plant gedijt het beste op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de Hyacinthus orientalis 'Jan Bos' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Hyacinthus orientalis 'Jan Bos' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en laat de grond niet uitdrogen. Verwijder overtollig water uit de pot om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van felle zon en geeft de voorkeur aan een plek met indirect licht. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden en de bloemen verwelken. Plaats de plant dus op een plek met wat schaduw.

  Ja, de Hyacinthus orientalis 'Jan Bos' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme, zonnige plek staat en beschermd wordt tegen tocht en kou. In de winter kan de plant ook profiteren van wat extra warmte, bijvoorbeeld door hem op de vensterbank te plaatsen.

  De Hyacinthus orientalis 'Jan Bos' bloeit in de maanden maart en april en blijft ongeveer 2 tot 3 weken bloeien.

  Ja, hyacinten hebben de potentie om de lucht te zuiveren door giftige stoffen op te nemen. Dit geldt echter met name voor de hyacintbloemen, niet zozeer voor de bladeren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te vervangen om optimaal te profiteren van de luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en bloei van de plant. Het is belangrijk om deze temperatuur goed in de gaten te houden voor een gezonde groei.

 • Hyacinten hoeven na de bloei niet te worden gesnoeid. Laat de bladeren en bloemstelen verwelken en afsterven. Verwijder ze pas als ze volledig bruin zijn.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de potgrond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de plant in een goed doorlatende pot staat.

  De Hyacinthus orientalis 'Jan Bos' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht vochtige consistentie. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en plaats de plant op een zonnige standplaats. Het regelmatig bewateren van de plant is belangrijk om uitdroging te voorkomen.

  De Hyacinthus orientalis 'Jan Bos' gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Het is aan te raden om regelmatig meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Je kunt de bladeren van de plant af en toe afvegen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren schoon te houden. Vermijd het gebruik van sprays of reinigingsmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Verwijder regelmatig dode of vergeelde bladeren om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met direct zonlicht. Bij gebrek aan voldoende licht kunnen de bloemen van de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom belangrijk om de plant regelmatig te draaien of te verplaatsen naar een plek met voldoende lichtinval.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurveranderingen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze wordt het beste gehouden tussen de 40% en 60%. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat.

  De zuurgraad van de bodem waar deze plant in groeit moet neutraal tot licht zuur zijn. De ideale pH-waarde ligt tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te behouden.

  Hyacinthus orientalis 'Jan Bos' heeft behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van het vroege voorjaar tot het einde van de zomer. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Hyacinthus orientalis 'Jan Bos' is een bolgewas met prachtige trossen van dieprode bloemen die een heerlijke zoete geur verspreiden. Deze lentebloeier wordt vaak gekweekt voor zijn intense kleur en geur. De bloemen van de 'Jan Bos' hyacint zijn perfect voor in een tuinborder of als snijbloem in een boeket. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft graag een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. De 'Jan Bos' hyacint is een populaire keuze voor lentetuinen vanwege zijn levendige kleur en betoverende geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.