Kohleria

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kohleria is een kamerplant die behoort tot de familie van de gemberplanten. Het zijn mooie en kleurrijke planten met opvallende bloemen in verschillende tinten en patronen. Ze hebben behoefte aan een lichte standplaats, maar geen direct zonlicht. De Kohleria gedijt goed in een vochtige omgeving, dus regelmatig water geven is belangrijk. Deze planten zijn makkelijk te verzorgen en kunnen zowel binnen als buiten worden gehouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Kohleria planten zijn over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden en hebben weinig speciale zorg nodig. Ze gedijen goed bij regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar kunnen gevoelig zijn voor te veel direct zonlicht. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen.

  Ja, Kohleria heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het veel indirect zonlicht ontvangt. Het liefst staat de plant op een plek waar het minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  Kamerplanten zoals Kohleria hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en lichtomstandigheden in de ruimte. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft.

  Het best gedijt deze plant op een plek met indirect licht, vermijd dus direct zonlicht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Kohleria houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat om hem gelukkig te houden.

  Kohleria bloeit meestal in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zet deze om in zuurstof, waardoor de lucht schoner en gezonder wordt. Het is daarom een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die de luchtkwaliteit kunnen verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te zetten.

 • Kamerplanten zoals Kohleria moeten regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken door ze net boven de bladknoop af te knippen. Snoei in het voorjaar om de plant klaar te maken voor een nieuw groeiseizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter.

  Voor optimale groei en bloei heeft de plant behoefte aan goed doorlatende potgrond. Kies een speciale potgrond voor kamerplanten voor een goede waterafvoer. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal is belangrijk voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd compacte of te zure bodem.

  De plant dient op een lichte plek te worden geplaatst, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Bemest de plant regelmatig tijdens de groeiperiode voor optimale groei.

  Om de plant schoon te houden, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of kwast. Gebruik lauw water om eventuele vlekken voorzichtig te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  Kohleria heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen extreme temperatuurschommelingen ondergaat. Bescherm de plant tegen tocht en koude luchtstromen.

  Kamerplanten, waaronder de Kohleria, gedijen goed bij een luchtvochtigheid tussen de 50% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en groeiproblemen.

  De Kohleria plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de grond regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een uitgebalanceerde kamerplanten meststof. Voed de plant elke twee weken vanaf de lente tot de herfst. Verminder de bemesting in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  De Kohleria is een kamerplant die behoort tot de familie van de gemberplanten. Het zijn mooie en kleurrijke planten met opvallende bloemen in verschillende tinten en patronen. Ze hebben behoefte aan een lichte standplaats, maar geen direct zonlicht. De Kohleria gedijt goed in een vochtige omgeving, dus regelmatig water geven is belangrijk. Deze planten zijn makkelijk te verzorgen en kunnen zowel binnen als buiten worden gehouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.