Pachypodium lamerei

Pachypodium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pachypodium lamerei, ook bekend als Madagascar palm of dikpalm, is een exotische, langzaam groeiende plant afkomstig uit Madagaskar. Het heeft een kenmerkende dikke, cilindrische stam die lijkt op een cactus en wordt bekroond met een bos lange, puntige bladeren. In de zomer produceert de plant kleine, witte bloemen die een aangename geur afgeven. Pachypodium lamerei gedijt het beste in goed doorlatende grond en vereist voldoende zonlicht om te gedijen. Vanwege zijn opvallende uiterlijk en gemakkelijke onderhoud is deze plant populair als kamerplant of in tropische landschapstuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel water nodig. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en af en toe wat voeding te geven. Snoeien is niet nodig, tenzij de plant uit model groeit.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  Deze plant heeft weinig water nodig. Geef hem één keer per week water, laat de grond tussen de gietbeurten in lichtjes opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van een lichte plek met veel indirect zonlicht, maar verdraagt geen felle zonnestralen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant daarom bij een raam op het oosten of westen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 27 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen.

  De Pachypodium lamerei bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de plant staat bekend om het zuiveren van de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het helpt bij het verminderen van giftige stoffen en het creëren van een gezondere leefomgeving. Het is een goede keuze voor het toevoegen van groen in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius en kan het beste worden gehouden als kamerplant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig dode of beschadigde bladeren en takken te verwijderen. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar, voordat de plant begint met groeien. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft niet veel water nodig, slechts af en toe een kleine hoeveelheid is voldoende. Laat de grond tussen de gietbeurten door goed opdrogen om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  De Pachypodium lamerei gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een hoog gehalte aan zand en kiezels. Vermijd te veel vocht in de potgrond om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de potgrond tijdens de groeiperiode zal de plant helpen gezond te blijven.

  De plant heeft een goed doorlatende grond nodig om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk dat de grond licht zuur tot neutraal is en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd te veel vocht in de grond, maar zorg wel voor regelmatige bewatering.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een lichte ruimte. Geef de plant matig water en laat de grond tussen gietbeurten opdrogen. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode kan bevorderlijk zijn voor de plant.

  De bladeren van deze plant kunnen stofvrij worden gehouden door ze regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om de bladeren voorzichtig schoon te maken om beschadiging te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van insecten of ziekten voordat je begint met schoonmaken.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem in de buurt van een raam op het oosten of het westen voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Zorg voor een warme en constante omgevingstemperatuur om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet matig zijn. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan een te droge omgeving, maar ook niet aan teveel vocht. Een gemiddelde luchtvochtigheid in huis is vaak voldoende voor deze plant.

  De Pachypodium lamerei groeit het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren en gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  De plant heeft af en toe wat bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten om te voorkomen dat de plant te veel voedingsstoffen binnenkrijgt. Bemest de plant ongeveer één keer per maand tijdens het groeiseizoen.

 • Omschrijving

  Pachypodium lamerei, ook bekend als Madagascar palm of dikpalm, is een exotische, langzaam groeiende plant afkomstig uit Madagaskar. Het heeft een kenmerkende dikke, cilindrische stam die lijkt op een cactus en wordt bekroond met een bos lange, puntige bladeren. In de zomer produceert de plant kleine, witte bloemen die een aangename geur afgeven. Pachypodium lamerei gedijt het beste in goed doorlatende grond en vereist voldoende zonlicht om te gedijen. Vanwege zijn opvallende uiterlijk en gemakkelijke onderhoud is deze plant populair als kamerplant of in tropische landschapstuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.