Cyclamen grootbloemig 'Wit'

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen grootbloemig 'Wit' is een prachtige plant met grote, witte bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm en kunnen zowel binnen als buiten groeien. De plant heeft donkergroen blad met mooie zilveren tekeningen erop. Het is een winterharde plant die bloeit van de herfst tot het voorjaar. De Cyclamen grootbloemig 'Wit' voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin of interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Cyclamen zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water en indirect zonlicht nodig. Geef de plant regelmatig voeding en verwijder dode bladeren om de bloei te bevorderen.

  Ja, Cyclamen hebben veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Cyclamen plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De Cyclamen grootbloemig 'Wit' houdt niet van de felle zon en staat het liefst op een plek met indirect licht. Te veel zonlicht kan de bladeren en bloemen beschadigen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het wel licht is, maar niet direct in de zon staat.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig 'Wit' houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant niet op een tochtige plek staat.

  Cyclamen grootbloemig 'Wit' bloeit meestal in de maanden december tot en met maart. De bloei kan tot wel 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking en dragen bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan dit effect versterken.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur is ideaal voor een kamerplant zoals ik. Zorg ervoor dat ik niet te dicht bij een verwarming of tocht staat.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om verwelkte bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen. Snoei ook eventueel lange stelen die de vorm van de plant belemmeren. Dit kan het beste gedaan worden met een scherpe snoeischaar.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de plant niet in een laag water staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant van onderaf water te geven om de bladeren droog te houden.

  De plant heeft potgrond nodig die goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in drassige grond staat. Gebruik bij voorkeur kant-en-klare potgrond voor kamerplanten.

  De Cyclamen grootbloemig 'Wit' heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een licht zure pH. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant heeft weinig water nodig en houdt van een lichte standplaats. Geef de plant regelmatig voeding voor een goede groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig het stof van de bladeren afvegen met een zachte doek. Je kunt ook af en toe de plant onder de douche zetten om het stof weg te spoelen. Let erop dat je de bladeren niet te hard aanraakt om beschadiging te voorkomen.

  De Cyclamen grootbloemig 'Wit' heeft graag een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant voor een raam op het noorden of oosten voor voldoende licht. Te weinig licht kan zorgen voor uitblijvende bloei en groei.

  De optimale temperatuur voor Kamerplanten zoals de Cyclamen grootbloemig 'Wit' ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. 's Nachts mag de temperatuur iets dalen, maar vermijd temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid moet gematigd zijn voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is door regelmatig te sproeien. Op deze manier kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  De Cyclamen gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 ligt voor een optimale groei en bloei. Een te zure of te basische bodem kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de zomer. Voor een gezonde groei en bloei is het aan te raden een speciale kamerplantenmest te gebruiken, volgens de instructies op de verpakking. Te veel bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd de dosering in de gaten.

 • Omschrijving

  De Cyclamen grootbloemig 'Wit' is een prachtige plant met grote, witte bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm en kunnen zowel binnen als buiten groeien. De plant heeft donkergroen blad met mooie zilveren tekeningen erop. Het is een winterharde plant die bloeit van de herfst tot het voorjaar. De Cyclamen grootbloemig 'Wit' voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin of interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.