Bougainvillea 'Sanderiana'

Bougainvillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Bougainvillea 'Sanderiana' is een prachtige en kleurrijke klimplant met felroze tot paarse bloemen. Het is een snelgroeiende plant die veel warmte en zonlicht nodig heeft om goed te gedijen. De bloemen zijn eigenlijk schutbladeren die de kleine, onopvallende bloemen omringen. Deze plant is perfect voor het decoreren van muren, pergola's of hekken in de tuin. Zorg ervoor dat je Bougainvillea 'Sanderiana' regelmatig snoeit om de groei onder controle te houden en de bloei te stimuleren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Bougainvillea 'Sanderiana' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig water en voeding. De plant gedijt het beste op een zonnige plek en heeft regelmatig snoeien nodig om te voorkomen dat hij te groot wordt. Het is een sterke plant die goed kan groeien in verschillende omgevingen.

  Ja, de Bougainvillea 'Sanderiana' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant het liefst op een zonnige plek, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Een te donkere standplaats kan leiden tot een gebrek aan bloei en groei.

  De kamerplant dient 1-2 keer per week water te krijgen. Let op dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten.

  De Bougainvillea 'Sanderiana' houdt van de felle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is daarom belangrijk om de plant op een zonnige standplaats te zetten. In de zomer kan de plant ook buiten geplaatst worden op een zonnige plek.

  Ja, de Bougainvillea 'Sanderiana' houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een warme en zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te gedijen. Zorg er dus voor dat de plant op een warme en zonnige plek staat.

  Bougainvillea 'Sanderiana' bloeit normaal gesproken van de lente tot de herfst, meestal van april tot november. De bloei kan tot wel 8 maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, Bougainvillea 'Sanderiana' is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere lucht in huis. Het zorgt voor een betere luchtkwaliteit door schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant houdt van een warme omgeving met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis.

 • Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant compact en gezond te houden. Snoei dode of beschadigde takken weg en knip de plant terug na de bloeiperiode voor een volle groei in het volgende seizoen. Vermijd overmatig snoeien om de bloei niet te belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan. Laat de grond tussen water geefbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Geschikte potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal, zoals bijvoorbeeld een mix van potgrond en compost. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde van de potgrond wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware, compacte grond die water vasthoudt.

  De plant heeft veel zonlicht nodig en moet regelmatig water krijgen, maar de grond moet wel goed kunnen weglopen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te snoeien om de groei en bloei te bevorderen. Daarnaast is het belangrijk om de plant vrij te houden van plagen en ziekten door regelmatig te controleren en indien nodig te behandelen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Indien er hardnekkig vuil aanwezig is, kun je de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauw water. Zorg ervoor dat de plant na het schoonmaken weer goed kan opdrogen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met veel zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt. Plaats de plant dicht bij een raam op het zuiden of westen voor de beste groei.

  De Bougainvillea 'Sanderiana' gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van plotselinge temperatuurschommelingen en tochtige plekken. Laat de plant niet blootgesteld worden aan temperaturen onder de 13 graden Celsius.

  Een hoge luchtvochtigheid is gunstig voor de groei van deze plant. Regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om een hogere luchtvochtigheid te behouden. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  De Bougainvillea 'Sanderiana' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten, volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, wees dus voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Bougainvillea 'Sanderiana' is een prachtige en kleurrijke klimplant met felroze tot paarse bloemen. Het is een snelgroeiende plant die veel warmte en zonlicht nodig heeft om goed te gedijen. De bloemen zijn eigenlijk schutbladeren die de kleine, onopvallende bloemen omringen. Deze plant is perfect voor het decoreren van muren, pergola's of hekken in de tuin. Zorg ervoor dat je Bougainvillea 'Sanderiana' regelmatig snoeit om de groei onder controle te houden en de bloei te stimuleren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.