Peperomia 'Pixie'

Peperomia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Peperomia 'Pixie' is een compacte kamerplant met kleine, ronde bladeren die een aantrekkelijk groen met een vleugje roze kleur hebben. Deze plant groeit langzaam en blijft meestal vrij klein, waardoor het een perfecte keuze is voor kleine ruimtes of als onderdeel van een plantenarrangement. De Peperomia 'Pixie' gedijt goed in helder, indirect licht en heeft slechts af en toe water nodig. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft en die een vleugje natuurlijke schoonheid toevoegt aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Peperomia 'Pixie' is een plant die makkelijk te onderhouden is. Het heeft weinig water en zonlicht nodig en gedijt goed binnenshuis. Regelmatig stof afnemen van de bladeren en af en toe bemesten is voldoende voor deze plant.

  Peperomia 'Pixie' heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat de bladeren gelijkmatig belicht worden.

  Kamerplanten zoals Peperomia 'Pixie' hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het is altijd goed om de grond voor het water geven even te controleren of deze daadwerkelijk droog is.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste op een lichte plek, maar uit de felle zon. Natuurlijk licht is ideaal, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een plek met helder indirect licht zal de plant gelukkig maken.

  Ja, Peperomia 'Pixie' houdt van warmte en gedijt goed bij een constante kamertemperatuur van ongeveer 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperaturen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige ramen of deuren te houden.

  Peperomia 'Pixie' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden zoals licht en water geven.

  Ja, Peperomia 'Pixie' is een luchtzuiverende plant. Het heeft de capaciteit om gifstoffen uit de lucht op te nemen en te zuiveren. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, de plant houdt van een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te koud of te warm kan leiden tot groeiproblemen. Plaats de plant daarom op een geschikte locatie in huis.

 • Je kunt regelmatig dode of beschadigde bladeren verwijderen door ze voorzichtig af te knippen met een scherpe schaar. Snoei alleen indien nodig en probeer de natuurlijke vorm van de plant te behouden. Gebruik altijd schone en scherpe gereedschappen om beschadiging te voorkomen.

  De Peperomia 'Pixie' heeft matig water nodig en houdt niet van te veel water geven. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Voor de Peperomia 'Pixie' is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Dit zorgt ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar voorkomt dat de wortels te lang nat blijven. Zorg er ook voor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor gezonde groei.

  De ideale bodem voor kamerplanten is goed doorlatend en luchtig, met een neutrale pH-waarde. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en drainage in de potgrond om het wortelstelsel gezond te houden. Vermijd te natte of te droge omstandigheden, dit kan leiden tot wortelrot of uitdroging van de plant.

  De plant vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Houd de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Voed de plant eens in de 4 weken met plantenvoeding tijdens de lente en zomer.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Je kunt ook af en toe de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauw water. Vermijd te veel water op de bladeren om schimmel en rot te voorkomen.

  Peperomia 'Pixie' heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  Het is belangrijk om de luchtvochtigheid voor kamerplanten op peil te houden. Een luchtvochtigheid tussen de 50-60% wordt over het algemeen als ideaal beschouwd. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kunnen planten regelmatig worden besproeid of kan een luchtbevochtiger worden gebruikt.

  Kamerplanten, zoals Peperomia 'Pixie', gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te doen met specifieke bodemverbeteraars. Het handhaven van de juiste zuurgraad bevordert een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben tijdens het groeiseizoen elke 4-6 weken voeding nodig. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid bemesting. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Peperomia 'Pixie' is een compacte kamerplant met kleine, ronde bladeren die een aantrekkelijk groen met een vleugje roze kleur hebben. Deze plant groeit langzaam en blijft meestal vrij klein, waardoor het een perfecte keuze is voor kleine ruimtes of als onderdeel van een plantenarrangement. De Peperomia 'Pixie' gedijt goed in helder, indirect licht en heeft slechts af en toe water nodig. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft en die een vleugje natuurlijke schoonheid toevoegt aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.