Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Anne'

Begonia (Elatior Grp) half

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Groep) half gevuld 'Anne' is een prachtige kamerplant met halfgevulde bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken direct de aandacht. Deze Begonia heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor binnenshuis. 'Anne' bloeit rijkelijk en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in je interieur. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Begonia's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben geen speciale zorg nodig. Ze gedijen goed in indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant af en toe te bemesten.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Anne' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Te weinig licht kan leiden tot een langzame groei en minder bloei.

  Deze plant heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de grond tussen de gietbeurten een beetje opdrogen.

  De Begonia (Elatior Grp) houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter wat meer schaduw. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt, zoals bij een raam op het oosten of westen. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en de plant doen verwelken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste op een constante binnentemperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Het voorzien van voldoende licht en regelmatig water geven zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Anne' bloeit meestal vanaf het voorjaar tot aan het najaar. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden. Als kamerplant kan deze Begonia het hele jaar door bloeien, mits hij voldoende licht en water krijgt.

  Ja, Begonia planten worden beschouwd als luchtzuiverende planten die helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in een kamer. Dit kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat. Het is echter aan te bevelen om meerdere planten te combineren voor een optimaal resultaat.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Ideale omstandigheden zijn een warme en lichte standplaats, zonder direct zonlicht. Vermijd te lage temperaturen en tocht.

 • Het is niet noodzakelijk om de Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Anne' te snoeien. Als de plant te groot wordt of ongelijkmatig groeit, kunnen dode of beschadigde bladeren worden verwijderd met een scherp en schoon snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant goed verzorgd wordt na het snoeien, zodat het snel kan herstellen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat er water onderin de pot blijft staan. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Laat de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Anne' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig plantenvoeding om te zorgen voor gezonde groei en bloei.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Anne' gedijt het best in een goed doorlatende en voedzame potgrond. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig wordt gehouden, maar niet te nat. Daarnaast kunnen regelmatig bemesten en het gebruik van een drainage laag helpen bij het behouden van een goede bodemkwaliteit.

  . De Begonia heeft regelmatig water nodig, maar het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kunt u een zachte doek gebruiken die lichtjes vochtig is. Ook kunt u de plant af en toe onder de douche zetten om het stof weg te spoelen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De Begonia (Elatior Grp) 'Anne' is een kamerplant die houdt van een lichte standplaats. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Anne' gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurwisselingen, omdat dit kan leiden tot bladval en bloemverlies. Houd de plant dus op een warme en stabiele locatie binnenshuis.

  De Begonia (Elatior Grp) heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Regelmatig besproeien met water of een luchtbevochtiger in de omgeving kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Plaats de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarming, omdat dit de luchtvochtigheid kan verlagen.

  De Begonia (Elatior Grp) prefereert een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een zuurgraad tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  Begonia's hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Geef de plant elke 2 tot 4 weken vloeibare mest volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Groep) half gevuld 'Anne' is een prachtige kamerplant met halfgevulde bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken direct de aandacht. Deze Begonia heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor binnenshuis. 'Anne' bloeit rijkelijk en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in je interieur. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.