Pilea cadierei

Pilea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pilea cadierei is een kamerplant met opvallende, lichtgroene bladeren met donkergroene strepen en vlekken. Deze plant wordt ook wel de aluminiumplant genoemd vanwege het zilverachtige glans op de bladeren. De Pilea cadierei is een compacte plant die goed gedijt op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft, maar geen extreme zorg vereist. De Pilea cadierei is een mooie toevoeging aan elk interieur vanwege zijn decoratieve bladeren en lage onderhoudsvereisten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende indirect zonlicht en regelmatig water geven zonder dat de grond te drassig wordt. Af en toe wat voeding geven tijdens het groeiseizoen zal ook helpen bij de gezondheid van de plant.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat hij minstens indirect zonlicht krijgt. Plaats hem het liefst dicht bij een raam.

  Water de plant één keer per week. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt niet van felle zon en verkiest een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  De plant houdt van temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden. Plaats de plant niet bij radiatoren of airconditioning.

  De plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloeiperiode kan enkele weken duren.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis, omdat het schadelijke stoffen kan absorberen en omzetten in zuurstof. Het helpt ook bij het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt rond deze waarden. Zorg voor een constante temperatuur voor optimale groei.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip indien nodig de lange uitlopers bij. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water met lauw water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de grond tussen de gietbeurten door een beetje opdrogen. Geef niet te veel water, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Pilea cadierei gedijt het beste in lichtvochtige potgrond die goed waterdoorlatend is. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant pas water te geven wanneer de grond droog aanvoelt. Een luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  Voor een optimale groei en gezondheid heeft deze plant een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten met een geschikte voedingsstof voor kamerplanten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Het stof van de bladeren kan regelmatig worden afgeveegd met een vochtige doek om het oppervlak schoon te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen. Af en toe kan de plant ook onder de douche worden gezet om stof en eventuele plagen weg te spoelen.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant het liefst op een plek met helder, indirect licht. Tekort aan licht kan leiden tot langwerpige stelen en weinig bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en grote temperatuurverschillen. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor een gezonde groei.

  De luchtvochtigheid dient matig te zijn, idealiter tussen de 40-60%. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarming staat, aangezien deze de luchtvochtigheid kunnen verminderen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen.

  Pilea cadierei heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te zure bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig om gezond te groeien en te bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst, ongeveer eens per maand.

 • Omschrijving

  De Pilea cadierei is een kamerplant met opvallende, lichtgroene bladeren met donkergroene strepen en vlekken. Deze plant wordt ook wel de aluminiumplant genoemd vanwege het zilverachtige glans op de bladeren. De Pilea cadierei is een compacte plant die goed gedijt op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft, maar geen extreme zorg vereist. De Pilea cadierei is een mooie toevoeging aan elk interieur vanwege zijn decoratieve bladeren en lage onderhoudsvereisten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.