Platycerium bifurcatum

Platycerium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Platycerium bifurcatum, ook wel bekend als het geweihertshoornvaren, is een epifytische plant met een opvallende vorm. De plant heeft grote, groene bladeren die lijken op de geweien van een hert, vandaar de naam. Het groeit het beste in een vochtige en schaduwrijke omgeving en gedijt goed bij regelmatige besproeiing. Deze plant kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gekweekt, maar heeft wel voldoende ruimte nodig om te groeien. Platycerium bifurcatum is een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten vanwege zijn unieke en decoratieve uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Platycerium bifurcatum is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Geef de plant regelmatig water en zorg voor voldoende indirect zonlicht. Let op dat de wortels niet te nat blijven staan.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant het liefst op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

  Deze plant heeft gematigde hoeveelheden water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest helder, indirect licht. Plaats de plant daarom op een plek waar het licht gefilterd wordt. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Het is belangrijk om hem op een warme locatie te plaatsen met veel licht, maar niet in direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in een binnenruimte. Het bladoppervlak van de plant helpt bij het absorberen en filteren van schadelijke stoffen, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Over het algemeen zijn kamerplanten zoals deze een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Je kunt dode of beschadigde bladeren voorzichtig verwijderen met een scherpe schaar of mes. Snoei de plant in het voorjaar om de gezonde groei te bevorderen. Zorg ervoor dat je de juiste verzorgingstips volgt na het snoeien om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de potgrond tussen gietbeurten opdrogen. Gebruik lauw water en vermijd kalkrijk water.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd zware kleigrond en kies liever voor een mix van potgrond met schors of perliet voor een goede drainage. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar om de wortels gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende en licht zure potgrond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Het is aan te raden om eens in de zoveel tijd de bovenste laag van de grond te vervangen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen bij regelmatig water geven. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien en af en toe te bemesten. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Je kunt de bladeren van deze plant schoonmaken door voorzichtig stof of vuil af te vegen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen. Het is aanbevolen om de bladeren regelmatig schoon te maken om de plant gezond en stofvrij te houden.

  Deze plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem bij voorkeur in een ruimte met helder, maar niet direct zonlicht. Het kan ook goed gedijen onder kunstlicht van een lamp.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen te houden. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

  De plant heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid, idealiter tussen de 60% en 80%. Plaats de plant daarom op een plek waar regelmatig vochtige lucht circuleert, zoals in de badkamer of keuken. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant dient neutraal tot licht zuur te zijn. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen. Het handhaven van de juiste zuurgraad zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Deze plant heeft geen speciale behoefte aan bemesting. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof tijdens het groeiseizoen. Let op de dosering volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Platycerium bifurcatum, ook wel bekend als het geweihertshoornvaren, is een epifytische plant met een opvallende vorm. De plant heeft grote, groene bladeren die lijken op de geweien van een hert, vandaar de naam. Het groeit het beste in een vochtige en schaduwrijke omgeving en gedijt goed bij regelmatige besproeiing. Deze plant kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gekweekt, maar heeft wel voldoende ruimte nodig om te groeien. Platycerium bifurcatum is een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten vanwege zijn unieke en decoratieve uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.