Polyscias guilfoylei

Polyscias

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Polyscias guilfoylei is een tropische plant met opvallende, vingervormige bladeren die diep ingesneden zijn en een heldergroene kleur hebben. De plant kan uitgroeien tot een grote struik of zelfs een kleine boom, afhankelijk van de groeiomstandigheden. Polyscias guilfoylei gedijt goed in lichte, vochtige omstandigheden en heeft regelmatig water nodig. Het is een decoratieve plant die vaak wordt gebruikt als kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke bladeren. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, mits er voldoende licht en warmte is.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud, zolang hij voldoende licht en water krijgt. Het is raadzaam om de bladeren regelmatig af te stoffen en bescherming te bieden tegen tocht.

  Ja, deze plant heeft behoefte aan helder, indirect licht. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal. Te veel direct zonlicht kan bladeren verbranden.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten in licht opdroogt.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan waar het indirect zonlicht krijgt. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het beste is om de plant op een plek te zetten met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Warmte helpt de plant om goed te groeien en gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden.

  Polyscias guilfoylei bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant groeit.

  Ja, de plant is luchtzuiverend door het absorberen van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Plaats de plant dus op een locatie waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden.

 • Deze plant kan regelmatig worden gesnoeid om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Snoei in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Geef regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen voor je opnieuw water geeft. Geef bij voorkeur lauw water en vermijd water op de bladeren.

  Polyscias guilfoylei gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik een potgrond speciaal ontwikkeld voor kamerplanten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Houd de potgrond vochtig maar zorg ervoor dat de wortels niet in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Polyscias guilfoylei gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren op vochtigheid om te voorkomen dat de plant verdrinkt. Organische meststoffen kunnen de bodemkwaliteit verbeteren en de groei van de plant stimuleren.

  Zet de plant op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar zorg ervoor dat er geen water onderin de pot blijft staan. Geef de plant regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Vergeet ook niet om af en toe de pot en de omgeving van de plant schoon te maken.

  Kamerplanten zoals Polyscias guilfoylei hebben over het algemeen behoefte aan helder, indirect licht. Ze gedijen het beste bij zonlicht dat gefilterd wordt door gordijnen of jaloezieën. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Polyscias guilfoylei gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een te lage temperatuur kan leiden tot bladval en groeivertraging.

  Kamerplanten gedijen het beste bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot uitdroging van bladeren en schade aan de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten ligt tussen de pH-waardes van 6 en 7. Een licht zure tot neutrale bodem is geschikt voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Om de groei en gezondheid van deze kamerplant te bevorderen, is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik hiervoor een vloeibare kamerplantenmest en volg hierbij de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens de groeiperiode, meestal in het voorjaar en de zomer, maar verminder de bemesting in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  Polyscias guilfoylei is een tropische plant met opvallende, vingervormige bladeren die diep ingesneden zijn en een heldergroene kleur hebben. De plant kan uitgroeien tot een grote struik of zelfs een kleine boom, afhankelijk van de groeiomstandigheden. Polyscias guilfoylei gedijt goed in lichte, vochtige omstandigheden en heeft regelmatig water nodig. Het is een decoratieve plant die vaak wordt gebruikt als kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke bladeren. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, mits er voldoende licht en warmte is.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.