Primula obconica 'Appleblossom'

Primula obconica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula obconica 'Appleblossom' is een vaste plant met groene bladeren en bloemen in een zachte roze tot witte kleur met een vleugje geel in het midden. De bloemen groeien in compacte trossen boven het bladerdek en bloeien van de lente tot de zomer. Deze plant gedijt goed in de schaduwrijke plekken van de tuin en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De Primula obconica 'Appleblossom' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in vochtige grond. Het is een populaire keuze voor tuiniers vanwege de opvallende bloemen en het gemak in verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Primula obconica 'Appleblossom' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Daarnaast is het belangrijk om de oude bloemen regelmatig te verwijderen.

  Ja, Primula obconica 'Appleblossom' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek waar hij minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht kan ontvangen. Vermijd direct zonlicht, vooral in de zomermaanden om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Primula obconica 'Appleblossom' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week is voldoende. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd teveel water om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant te controleren op droogte tussen de gietbeurten door.

  De Primula obconica 'Appleblossom' houdt niet van de felle zon en verkiest een lichte standplaats met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Primula obconica 'Appleblossom' houdt van warmte en gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur van ongeveer 18-20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant ook voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Primula obconica 'Appleblossom' bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, Primula obconica 'Appleblossom' heeft een luchtzuiverende werking en kan helpen bij het zuiveren van de lucht binnenshuis. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Plaats de plant niet in direct zonlicht of in de buurt van een warmtebron.

 • De plant kan na de bloei getopt worden om de groei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig voor een gezonde uitstraling. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt bijgeknipt om de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de potgrond niet uitdrogen, maar vermijd wel dat de plant in een te natte omgeving staat. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmel te voorkomen.

  De Primula obconica 'Appleblossom' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrondmix. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd tevens potgrond met een teveel aan meststoffen om de plant niet te overbemesten.

  De Primula obconica 'Appleblossom' groeit het beste in een vochtige en goed doorlatende bodem. Zorg ervoor dat de grond humusrijk is en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd te drassige of te droge grond voor een optimale groei.

  De Primula obconica 'Appleblossom' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  de plant kan worden schoongemaakt door voorzichtig af te stoffen met een zachte doek vermijd het gebruik van water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen controleer regelmatig op dode bladeren en verwijder deze om de plant gezond te houden

  De Primula obconica 'Appleblossom' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het noorden of oosten voor voldoende indirect licht. Zuiver zonlicht kan leiden tot verschroeiing van de bloemen.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuurwisselingen of tocht. Bescherm de plant tegen koude temperaturen.

  De plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is aan te bevelen om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit zal helpen om de bladeren gezond te houden en de plant te stimuleren om te bloeien.

  De Primula obconica 'Appleblossom' houdt van een zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 5,5 en 7 ligt voor een optimale groei en bloei. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies voor de juiste dosering om overbemesting te voorkomen. Bemest de planten meestal eens in de twee weken tijdens de lente en zomer, en verminder de bemesting in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  Primula obconica 'Appleblossom' is een vaste plant met groene bladeren en bloemen in een zachte roze tot witte kleur met een vleugje geel in het midden. De bloemen groeien in compacte trossen boven het bladerdek en bloeien van de lente tot de zomer. Deze plant gedijt goed in de schaduwrijke plekken van de tuin en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De Primula obconica 'Appleblossom' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in vochtige grond. Het is een populaire keuze voor tuiniers vanwege de opvallende bloemen en het gemak in verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.