Jasminum polyanthum (wit)

Jasminum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Jasminum polyanthum, ook bekend als de witte jasmijn, is een prachtige klimplant met witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De bloemen bloeien in clusters en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties en heeft regelmatig water nodig. Jasminum polyanthum groeit snel en kan een hoogte bereiken van enkele meters. Het is een populaire keuze voor het laten groeien op priëlen, schuttingen en pergola's vanwege de mooie bloemen en geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Jasminum polyanthum (wit) is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. De plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een plek met veel zonlicht. Snoeien kan af en toe nodig zijn om de groei te bevorderen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom het liefst op een locatie met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag krijgt.

  De Jasminum polyanthum (wit) heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar kan wel wat indirect zonlicht verdragen. Het is belangrijk om de plant uit de felle zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder, maar diffuus licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om gezond te blijven. Temperaturen onder de 15°C kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  De plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei en de bloei kan enkele weken tot zelfs een paar maanden duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en helpt de lucht in huis te zuiveren. Planten zorgen voor een gezondere leefomgeving door het absorberen van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof. Het regelmatig water geven en het af en toe afstoffen van de bladeren zorgt ervoor dat de plant goed kan functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zal zorgen voor de beste groeiomstandigheden. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen plotse temperatuurschommelingen.

 • Het is aan te raden om de plant na de bloei te snoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dood hout en snoei lange takken terug tot een paar centimeter van de hoofdstam. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen voordat de bloei begint.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar vermijd ook dat de wortels in het water staan. Geef in de lente en zomer meer water dan in de herfst en winter.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Vervang de potgrond indien nodig om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant gedijt het best in een goed doorlatende en voedzame bodem met een lichtzure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de plant kan de groei en bloei bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van te veel vocht. Geef de plant eens in de twee weken plantenvoeding en snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen. Plaats de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht.

  De plant kan af en toe afgenomen worden met een vochtige doek om stof te verwijderen. Gebruik een zachte doek om de bladeren voorzichtig schoon te maken. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste bloei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid dient gemiddeld tot hoog te zijn. Af en toe benevelen kan de plant helpen. Plaats de plant niet in de buurt van kachels of airconditioners om uitdroging te voorkomen.

  Kamerplanten houden van neutrale tot licht zure grond, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een juiste zuurgraad is belangrijk voor een gezonde groei en bloei van de plant. Overmatig zure grond kan leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant eens per maand tijdens het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Jasminum polyanthum, ook bekend als de witte jasmijn, is een prachtige klimplant met witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De bloemen bloeien in clusters en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties en heeft regelmatig water nodig. Jasminum polyanthum groeit snel en kan een hoogte bereiken van enkele meters. Het is een populaire keuze voor het laten groeien op priëlen, schuttingen en pergola's vanwege de mooie bloemen en geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.