Pteris cretica 'Roeweri'

Pteris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pteris cretica 'Roeweri' is een variëteit van de bekende krulvaren met mooie, opvallende bladeren. Deze plant heeft donkergroene bladeren die diep ingesneden zijn en een krullend uiterlijk hebben. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. De Pteris cretica 'Roeweri' kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke ruimte. Deze varensoort heeft weinig water nodig en zal regelmatig beneveld of besproeid moeten worden om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pteris cretica 'Roeweri' is een makkelijk te onderhouden kamerplant die goed gedijt bij regelmatig water geven en indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant af en toe te benevelen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Daarnaast is het aan te raden om de plant af en toe te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en gezond te blijven. Plaats de plant dus het liefst op een plek waar het voldoende helder, indirect zonlicht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot bleke bladeren en een minder gezonde groei.

  Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Nee, deze plant houdt niet van felle zon. Het is beter om deze plant op een plek te zetten waar het licht indirect is. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Warme omstandigheden helpen de plant gezond en groen te houden.

  De Pteris cretica 'Roeweri' bloeit niet, aangezien het een varensoort is. Het groeit door middel van sporen in plaats van bloemen. Het is daarom het hele jaar door groen en bloeit niet seizoensgebonden.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, deze plant houdt van een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen. Zorg er dus voor dat de plant op een geschikte locatie staat.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren verwijderd moeten worden. Maak gebruik van scherpe en schone snoeischaar om eventuele snoeiwonden te minimaliseren. Zorg ervoor dat je de plant niet te rigoureus snoeit, omdat dit de gezondheid van de plant kan schaden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water aan de plant vanaf de bovenkant en vermijd dat er water op de bladeren blijft staan. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De Pteris cretica 'Roeweri' gedijt goed in vochtige potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een voedzame potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  De Pteris cretica 'Roeweri' gedijt het beste in een goed doorlatende en humusrijke bodem. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem niet te nat of te droog is.

  De plant heeft regelmatig water nodig maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt de luchtvochtigheid te verhogen.

  De bladeren van deze plant kunnen stof verzamelen, dus het is goed om ze regelmatig schoon te maken met een vochtige doek. Pas op voor te veel water op de bladeren, dit kan vlekken veroorzaken. Gebruik een zachte doek om de bladeren voorzichtig af te vegen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met helder indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet direct wordt blootgesteld aan felle zonnestralen, dit kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant niet te ver van een raam, want anders kan hij zijn bladeren verliezen.

  Ideale kamertemperatuur voor deze plant is tussen de 15-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen. Een constante temperatuur is belangrijk voor de groei en gezondheid van de plant.

  De luchtvochtigheid dient hoog te zijn voor deze plant. Dit kan bereikt worden door regelmatig besproeien van de bladeren of door een luchtbevochtiger te gebruiken. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te controleren op verkleuring of uitdroging.

  Deze plant houdt van een licht zure tot neutrale bodem. De optimale pH-waarde ligt tussen de 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te basisch is voor een gezonde groei.

  Voor deze kamerplant is het aan te raden om maandelijks bij te mesten tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor groene kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Pteris cretica 'Roeweri' is een variëteit van de bekende krulvaren met mooie, opvallende bladeren. Deze plant heeft donkergroene bladeren die diep ingesneden zijn en een krullend uiterlijk hebben. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. De Pteris cretica 'Roeweri' kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke ruimte. Deze varensoort heeft weinig water nodig en zal regelmatig beneveld of besproeid moeten worden om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.