Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii'

Sansevieria trifasciata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii' is een compacte en kleurrijke variant van de bekende Sansevieria plant. Het heeft opvallende gevlekte bladeren met een gouden tint die in een rozetvorm groeien. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en is zeer geschikt voor mensen met een drukke levensstijl. De 'Golden Hahnii' kan zowel binnen als buiten worden gehouden en gedijt goed in zowel lichte als wat donkerdere omgevingen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en draagt bij aan een gezonde leefomgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii' is over het algemeen makkelijk in onderhoud omdat hij weinig water en licht nodig heeft. De plant is tolerant ten opzichte van verwaarlozing en gedijt goed in diverse lichtomstandigheden. Het is een ideale kamerplant voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig. Plaats hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Probeer direct zonlicht te vermijden om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii' heeft weinig water nodig en kan ongeveer eens in de twee weken water krijgen. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten goed opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is beter om de plant te weinig dan te veel water te geven.

  Deze plant houdt van indirect zonlicht en kan ook gedijen in de schaduw. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en leiden tot verkleuring. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar niet te fel licht.

  Ja, de Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 15 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een warme plek te plaatsen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii' bloeit zelden binnenshuis en als het al gebeurt, is het meestal in de lente. De bloei kan enkele weken duren en de geur van de bloemen kan sterk zijn.

  Ja, de plant Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii' is luchtzuiverend en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Het is een van de plantensoorten die giftige stoffen uit de lucht kan filteren en omzetten in zuurstof. Dit maakt het een gezonde toevoeging aan je binnenruimte.

  Ja, Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii' voelt zich het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen dit bereik.

 • Je kunt de Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii' snoeien door de dode bladeren weg te knippen met scherpe en schone snoeischaar. Het is belangrijk om de oude, gele bladeren regelmatig te verwijderen om de groei van nieuwe bladeren te stimuleren. Zorg ervoor dat je de plant niet te veel snoeit, omdat dit de gezondheid van de plant kan schaden.

  De plant heeft matig water nodig en moet de grond tussen de gietbeurten volledig laten drogen. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels van de plant te nat worden, omdat dit kan leiden tot rot. Het is raadzaam om in de winter minder water te geven dan in de zomer.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die niet te vochtig blijft. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is aanbevolen. Verpot de plant om de paar jaar om de grond te verversen en de groei te stimuleren.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn, zodat overtollig water kan weglopen. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei.

  De plant heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge lucht. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen is voldoende onderhoud.

  Om stof van de bladeren van de Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii' te verwijderen, kun je deze voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Vermijd oversproeien of te veel water geven om schimmelgroei te voorkomen. Maak regelmatig de pot en schotel schoon om ongedierte te voorkomen.

  Deze plant heeft behoefte aan helder, indirect licht en kan ook gedijen in lage lichtomstandigheden. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15-25 graden Celsius. Vermijd extreme temperaturen en tocht om de groei te bevorderen. Zorg voor een constante temperatuur om de gezondheid van de plant te behouden.

  De luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat moet niet te hoog zijn, omdat deze plant goed gedijt bij normale luchtvochtigheidsniveaus. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge lucht, dit kan leiden tot bruine randen aan de bladeren. Het is raadzaam om de plant regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Sansevieria heeft weinig bemesting nodig en kan goed gedijen op arme grond. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof voor een evenwichtige groei. Bemest de plant in het voorjaar en zomer matig en in de herfst en winter minimaal.

 • Omschrijving

  De Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii' is een compacte en kleurrijke variant van de bekende Sansevieria plant. Het heeft opvallende gevlekte bladeren met een gouden tint die in een rozetvorm groeien. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en is zeer geschikt voor mensen met een drukke levensstijl. De 'Golden Hahnii' kan zowel binnen als buiten worden gehouden en gedijt goed in zowel lichte als wat donkerdere omgevingen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en draagt bij aan een gezonde leefomgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.