Sansevieria trifasciata 'Hahnii'

Sansevieria trifasciata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sansevieria trifasciata 'Hahnii' is ook bekend als de Moeder-in-law's Tongue. Het is een compacte variant van de Sansevieria met een laag, rosettevormig groeipatroon. De bladeren zijn dik en puntig, en hebben een groen met gele strepen patroon. Deze plant is zeer gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig water en zonlicht nodig. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen en opvallende uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en licht nodig en doet het goed in diverse omgevingen. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Ja, de Sansevieria trifasciata 'Hahnii' heeft behoefte aan veel licht, maar kan ook overleven in wat schaduw. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei.

  De Sansevieria trifasciata 'Hahnii' heeft maar één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van licht, maar niet van direct fel zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan ervoor zorgen dat de bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden. Warme temperaturen zorgen ervoor dat de plant gezond en gelukkig blijft.

  Sansevieria trifasciata 'Hahnii' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, Sansevieria planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Uit onderzoek is gebleken dat ze giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht kunnen filteren. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en gezondheid van deze kamerplant. Zorg voor een constante temperatuur binnen dit bereik voor optimale resultaten.

 • Om de plant gezond te houden kun je dode bladeren wegknippen met een schone schaar of mes. Snoei alleen wanneer nodig en vermijd het te vaak snoeien van de plant om stress te voorkomen. Verwijder regelmatig stof van de bladeren om de lichtopname te verbeteren.

  Deze plant heeft weinig water nodig en kan langere tijd zonder water. Geef pas water wanneer de grond volledig is opgedroogd. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Sansevieria trifasciata 'Hahnii' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Een potgrondspeciaal ontworpen voor succulenten en cactussen is vaak een goede keuze voor deze plant.

  Kies voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan wortelrot veroorzaken. Een lichtzure bodem met een pH van 6 tot 7 is ideaal voor een gezonde groei.

  De plant heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge lucht. Het is belangrijk om de bladeren af en toe af te stoffen en de plant af en toe te verpotten. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken die licht vochtig is. Veeg voorzichtig over de bladeren om stof en vuil te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te nemen, zodat de plant goed kan ademen.

  De Sansevieria trifasciata 'Hahnii' gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht ontvangt om verbranding van de bladeren te voorkomen. Deze kamerplant kan ook overleven in wat minder licht, maar zal dan langzamer groeien.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten in het algemeen mag tussen de 40-60% liggen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien of de bladeren af te nemen met een vochtige doek om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt staat van een verwarming of airconditioning.

  Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen een neutrale tot licht zure bodem nodig. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor de groei en ontwikkeling van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten kunnen om de paar weken worden bemest met een evenwichtige vloeibare plantenvoeding tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik hiervoor ongeveer de helft van de aanbevolen dosis om overbemesting te voorkomen. In de herfst en winter hebben kamerplanten minder voedingsstoffen nodig en moeten ze minder vaak worden bemest.

 • Omschrijving

  De Sansevieria trifasciata 'Hahnii' is ook bekend als de Moeder-in-law's Tongue. Het is een compacte variant van de Sansevieria met een laag, rosettevormig groeipatroon. De bladeren zijn dik en puntig, en hebben een groen met gele strepen patroon. Deze plant is zeer gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig water en zonlicht nodig. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen en opvallende uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.