Schefflera arboricola 'Gold Capella'

Schefflera arboricola

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Schefflera arboricola 'Gold Capella' is een prachtige kamerplant met opvallend goudgele bladeren die een tropische uitstraling geven. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan uitgroeien tot een mooi boompje met meerdere stammen. De 'Gold Capella' gedijt goed op een lichte standplaats, maar kan ook in de halfschaduw worden geplaatst. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft en af en toe wat plantenvoeding. De Schefflera arboricola 'Gold Capella' is een mooie aanvulling op elk interieur en brengt een vleugje natuurlijke schoonheid in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen wat betreft licht en water. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en af en toe af te stoffen om de bladeren mooi te houden. Het is een sterke plant die goed gedijt in kamers met gematigd licht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een gebrek aan groei en een minder gezonde uitstraling van de plant.

  Deze plant heeft 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Felle zon kan bruine bladeren veroorzaken en de plant beschadigen. Plaats de plant dus het liefst op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de Schefflera arboricola 'Gold Capella' houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme en lichte plek in huis.

  'Schefflera arboricola 'Gold Capella' bloeit vaak in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken duren, afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant groeit.'

  Ja, de Schefflera arboricola 'Gold Capella' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze plant staat dan ook goed in huis of op kantoor.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeicondities en houdt de plant gezond en gelukkig. Zorg ook voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

 • Snoei de planten in het voorjaar of zomer om hun vorm te behouden en de groei te bevorderen. Knip dode of beschadigde bladeren en takken weg met een scherpe snoeischaar. Verwijder ook eventueel te lang geworden scheuten voor een compactere uitstraling.

  Geef de plant matig water, laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen. Vermijd dat de wortels in vochtige grond staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de wintermaanden minder water dan in de zomer.

  De plant gedijt goed in een lichte potgrondmix die goede drainage biedt. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen gietbeurten. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en indien nodig water te geven.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de grond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Meng bij het aanplanten organische meststoffen door de grond voor optimale groei.

  De plant gedijt goed op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig water. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen zal de plant helpen gedijen.

  Verwijder regelmatig stof en vuil van de bladeren van de plant door ze af te nemen met een vochtige doek. Dit zorgt ervoor dat de plant beter kan ademen en het licht kan opnemen. Zorg ervoor dat je de bladeren voorzichtig afveegt om beschadiging te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en gezondheid. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor gelijkmatige belichting van alle bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurveranderingen of tocht. Vermijd extreme temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor kamerplanten. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine randen.

  Kamerplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Te zure of te basische bodems kunnen leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen bij kamerplanten. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en aan te passen indien nodig.

  Kamerplanten zoals "Schefflera arboricola 'Gold Capella'" hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  De Schefflera arboricola 'Gold Capella' is een prachtige kamerplant met opvallend goudgele bladeren die een tropische uitstraling geven. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan uitgroeien tot een mooi boompje met meerdere stammen. De 'Gold Capella' gedijt goed op een lichte standplaats, maar kan ook in de halfschaduw worden geplaatst. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft en af en toe wat plantenvoeding. De Schefflera arboricola 'Gold Capella' is een mooie aanvulling op elk interieur en brengt een vleugje natuurlijke schoonheid in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.