Scindapsus

Scindapsus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Scindapsus is een klimplant met hartvormige bladeren die vaak groen met geel gemarmerd zijn. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en groeit goed in zowel lichte als donkere omgevingen. Scindapsus staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan een gezonde lucht in huis bevorderen. De plant heeft weinig water nodig en gedijt goed in een licht vochtige omgeving. Scindapsus is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een mooie en gemakkelijk te onderhouden plant voor in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is zeer makkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in verschillende omgevingen. Het enige wat nodig is, is regelmatige watergift en af en toe wat voeding. Het is een perfecte keuze voor beginners en mensen met een drukke levensstijl.

  Ja, de plant heeft indirect en helder licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar niet in de felle zon. Het zal het beste gedijen bij helder daglicht.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen waterbeurten door eerst lichtjes te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het kan de bladeren beschadigen. Het is beter om de plant op een plek te zetten met indirect zonlicht of in de halfschaduw. Overmatige blootstelling aan felle zon kan de gezondheid van de plant aantasten.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om gezond te blijven. Een warm en vochtig klimaat zal de groei en het welzijn van de plant bevorderen.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het filteren van giftige stoffen uit de lucht en verbetert zo de luchtkwaliteit in huis. Het is daarom een goede keuze voor een gezonde en frisse leefomgeving.

  Ja, de plant houdt van een kamertemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat hij op een plek staat waar hij geen last heeft van tocht of direct zonlicht. Dit bevordert zijn groei en gezondheid.

 • Het is aan te raden om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei ook de ranken terug om de vorm en grootte van de plant te behouden. Gebruik een scherpe snoeischaar en desinfecteer deze voor en na het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond drogen voordat je opnieuw water geeft. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur speciale kamerplanten potgrond voor een optimale groei van de plant.

  De bodem voor kamerplanten van dit type moet goed doorlatend en licht vochtig zijn. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond niet te nat of te droog is, om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en perliet kan helpen bij het behouden van de juiste bodemkwaliteit.

  De plant heeft minimaal één keer per week water nodig en staat het liefst op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe besproeien of afnemen van stof op de bladeren bevordert de gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant af en toe te verpotten met verse potgrond.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of spons. Je kunt de bladeren ook afspoelen onder lauwwarm water. Vergeet niet om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een bleke kleur en langzame groei.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals de Scindapsus ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht, omdat dit de groei kan belemmeren. Het is belangrijk om de plant in een ruimte te plaatsen waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, maar vermijd ook dat de lucht te vochtig wordt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de luchtvochtigheid goed is voor een gezonde groei.

  De Scindapsus gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen bij de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Het is belangrijk om de plant tijdens het groeiseizoen regelmatige bemesting te geven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten, maar vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen. Bemest de plant elke 2 tot 4 weken tijdens de lente en zomer.

 • Omschrijving

  Scindapsus is een klimplant met hartvormige bladeren die vaak groen met geel gemarmerd zijn. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en groeit goed in zowel lichte als donkere omgevingen. Scindapsus staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan een gezonde lucht in huis bevorderen. De plant heeft weinig water nodig en gedijt goed in een licht vochtige omgeving. Scindapsus is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een mooie en gemakkelijk te onderhouden plant voor in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.