Cordyline fruticosa 'Rosa'

Cordyline fruticosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cordyline fruticosa 'Rosa' is een tropische plant met opvallende roze bladeren die in een waaierachtige vorm groeien. De plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt het beste in warme en vochtige omgevingen. Cordylines worden ook wel ti plants genoemd en zijn bekend om hun decoratieve waarde in tuinen en interieurs. De 'Rosa' variëteit heeft een mooie roze kleur die een vrolijke en exotische uitstraling geeft aan elke ruimte. Deze planten kunnen tot 1,5 meter hoog worden en zijn gemakkelijk te onderhouden door regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cordyline fruticosa 'Rosa' is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft niet veel water nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Het is belangrijk om af en toe de bladeren af te vegen om stof te verwijderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Cordyline fruticosa 'Rosa' heeft twee tot drie keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond opdroogt tussen de gietbeurten.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan niet goed tegen felle zonnestralen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij geen direct zonlicht ontvangt. Beperk blootstelling aan de felle zon om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Ja, Cordyline fruticosa 'Rosa' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht in een warme ruimte. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en koude temperaturen.

  De Cordyline fruticosa 'Rosa' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de plant Cordyline fruticosa 'Rosa' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is in staat om giftige stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen. Zorg er dus voor dat de plant niet in een te koude of te warme omgeving staat.

 • De Cordyline plant moet regelmatig worden gesnoeid om de groei te stimuleren en een gezonde vorm te behouden. Verwijder dode, beschadigde, of zieke bladeren en takken met een scherpe snoeischaar. Snoei tijdens het groeiseizoen en vermijd te veel agressief snoeien om de plant niet te beschadigen.

  De Cordyline fruticosa 'Rosa' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral in de lente en zomer. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water op kamertemperatuur en vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  De plant heeft voedzame potgrond nodig voor een goede groei en gezondheid. Zorg voor een goed doorlatende grondmix die rijk is aan organische stof. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur zijn voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een mengsel van potgrond en cactusgrond voor een optimale groei.

  De Cordyline fruticosa 'Rosa' heeft weinig onderhoud nodig. Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, gebruik een vochtige doek om stof van de bladeren te verwijderen. Gebruik eens in de paar maanden een zachte spray om de bladeren af te spoelen. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  Kamerplanten zoals deze plant hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats ze daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, zoals tocht of direct zonlicht. Een constante kamertemperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid tussen de 50-60%. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen bij het verhogen van de luchtvochtigheid rondom de plant. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Kamerplanten gedijen goed in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem niet te hoog is, omdat dit de opname van voedingsstoffen door de wortels kan belemmeren. Een goede drainage van de grond is ook essentieel voor een gezonde groei van kamerplanten.

  Voor deze plant is het raadzaam om iedere 4-6 weken in de lente en zomermaanden een vloeibare meststof te geven. Kies voor een meststof met een hoog stikstofgehalte voor gezonde bladgroei. In de herfst en winter is minder bemesting nodig.

 • Omschrijving

  De Cordyline fruticosa 'Rosa' is een tropische plant met opvallende roze bladeren die in een waaierachtige vorm groeien. De plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt het beste in warme en vochtige omgevingen. Cordylines worden ook wel ti plants genoemd en zijn bekend om hun decoratieve waarde in tuinen en interieurs. De 'Rosa' variëteit heeft een mooie roze kleur die een vrolijke en exotische uitstraling geeft aan elke ruimte. Deze planten kunnen tot 1,5 meter hoog worden en zijn gemakkelijk te onderhouden door regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.