Rhododendron (Simsii Grp) 'Rose Vogel'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Rose Vogel' is een prachtige groenblijvende plant met glanzende, donkergroene bladeren. Deze struik produceert grote trossen van schitterende roze bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen zijn trechtervormig en bloeien in het voorjaar tot de vroege zomer. 'Rose Vogel' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een beschutte standplaats met halfschaduw. Deze rhododendron is een aanwinst voor elke tuin en geeft kleur en leven aan de omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron Simsii Grp 'Rose Vogel' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht krijgt en regelmatig water krijgt. Vermijd sterke temperatuurschommelingen en tocht.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Rose Vogel' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Rose Vogel' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, vooral tijdens de groeiperiode. Over het algemeen kan de plant één tot twee keer per week water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en heeft liever een lichte standplaats zonder felle zon. Te veel zon kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Plaats de plant daarom op een plek met indirect licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25°C. Zet de plant dus op een warme en lichte plek in huis. Tijdens de winter kan het handig zijn om de plant wat extra warmte te geven.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Rose Vogel' bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 4 weken duren.

  Ja, de Rhododendron Simsii Grp 'Rose Vogel' is een luchtzuiverende plant. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het kan dus bijdragen aan een schonere en gezondere lucht in huis.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Het kan zijn dat de plant in een te warme of te koude omgeving problemen ervaart.

 • Rhododendrons kunnen het beste na de bloei gesnoeid worden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik uit indien nodig. Snoei niet te diep, dit kan de bloei belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door gedeeltelijk opdrogen. Zorg dat de pot waar de plant in staat voldoende drainage heeft.

  Rhododendrons hebben zure potgrond nodig met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Gebruik altijd speciale Rhododendron potgrond voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Rose Vogel' gedijt het best in zure, goed doorlatende grond met een hoge organische stofgehalte. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg indien nodig compost of turf toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Rhododendron heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en frisse lucht krijgt om gezond te blijven.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Rose Vogel' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant het liefst voor een raam op het oosten of westen. Een te donkere plek kan leiden tot minder bloei.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur van 18-22 graden Celsius. Vermijd extreme temperaturen en tocht om de plant gezond te houden. Zet de plant niet in de buurt van radiatoren of airconditioningunits.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 50% en 60% liggen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, dit kan leiden tot droge bladeren en bruine bladranden. Plaats de plant dus niet in de buurt van een verwarming of airconditioning.

  De voorkeur van de Rhododendron (Simsii Grp) 'Rose Vogel' gaat uit naar zure grond met een pH-waarde tussen 4.5 en 6.5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Een zure bodem kan worden bereikt door het toevoegen van organisch materiaal, zoals tuinturf.

  Kamerplanten zoals de Rhododendron hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Zorg ervoor dat de plant geen voeding meer krijgt in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Rose Vogel' is een prachtige groenblijvende plant met glanzende, donkergroene bladeren. Deze struik produceert grote trossen van schitterende roze bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen zijn trechtervormig en bloeien in het voorjaar tot de vroege zomer. 'Rose Vogel' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een beschutte standplaats met halfschaduw. Deze rhododendron is een aanwinst voor elke tuin en geeft kleur en leven aan de omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.