Spathiphyllum 'Cupido'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spathiphyllum 'Cupido' is een compacte kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en witte bloemen die lijken op lepels. De plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor het een populaire keuze is voor in huis of op kantoor. Spathiphyllum 'Cupido' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. De plant kan bloeien gedurende het hele jaar, wat zorgt voor een vleugje frisheid en elegantie in elke ruimte. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en af en toe te besproeien om een optimale groei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is ook belangrijk om af en toe de bladeren af te stoffen.

  Ja, de plant heeft veel indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt voor gelijkmatige groei.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond lichtvochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verbrandt snel. Het beste gedijt de plant op een plek met indirect, helder licht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen. Ze voelen zich het meest comfortabel in een warme en vochtige omgeving.

  Spathiphyllum 'Cupido' bloeit meestal in de lente en zomermaanden, van april tot augustus. De bloei kan enkele weken tot maanden aanhouden, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, de Spathiphyllum 'Cupido' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die de lucht kunnen zuiveren. Deze kamerplant kan helpen bij het verminderen van schadelijke stoffen en het verbeteren van de luchtvochtigheid.

  Ja, de plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor de plant. Zorg ervoor dat de plant niet te koud of te warm staat.

 • De Spathiphyllum 'Cupido' dient regelmatig gesnoeid te worden om dode bladeren en bloemstelen te verwijderen. Gebruik hiervoor een scherpe schaar of snoeischaar. Snoei de plant tot net boven de basis van de steel om nieuwe groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Controleer de grond voordat je water geeft, en geef alleen water als de bovenste laag droog aanvoelt. Vermijd water geven via de bovenkant van de plant om schade aan de bladeren te voorkomen.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om gebruik te maken van een potgrond van goede kwaliteit. De potgrond moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te voeden.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is een luchtige potgrond met goede drainage. Verpot de plant om de paar jaar om de grond te vervangen en voed de plant regelmatig met geschikte meststoffen. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in droge of natte grond staat om problemen te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe sproeien helpt om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  De bladeren van deze kamerplant kunnen af en toe stoffig worden, schoonmaken met een vochtige doek of lauw water zal helpen om de bladeren schoon en gezond te houden. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren van de plant af te stoffen om de fotosynthese te bevorderen. Gebruik geen olie-gebaseerde producten of glansmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen of tocht, omdat dit de gezondheid van de plant kan schaden. Houd de plant weg van koude tochtige ramen en deuren.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Spathiphyllum 'Cupido' moet tussen de 40% en 60% liggen. Een te droge lucht kan leiden tot bruine bladranden en uitgedroogde bladeren. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de potgrond te controleren en indien nodig aan te passen om een gezonde groei te bevorderen. Te zure of te basische grond kan leiden tot voedingsproblemen en groeistoornissen bij kamerplanten.

  Kamerplanten hebben voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Spathiphyllum 'Cupido' is een compacte kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en witte bloemen die lijken op lepels. De plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor het een populaire keuze is voor in huis of op kantoor. Spathiphyllum 'Cupido' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. De plant kan bloeien gedurende het hele jaar, wat zorgt voor een vleugje frisheid en elegantie in elke ruimte. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en af en toe te besproeien om een optimale groei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.