Euonymus japonicus

Euonymus japonicus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euonymus japonicus, ook wel bekend als Japanse kardinaalsmuts, is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren. De struik kan uitgroeien tot een hoogte van 1,5 tot 2 meter en heeft een compacte groeiwijze. In het voorjaar produceert de plant kleine, groenwitte bloemen gevolgd door feloranje zaden in de herfst. Euonymus japonicus gedijt goed in zon tot halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig. Het is een populaire plant voor heggen en borders vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en winterhardheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe wat mest te geven. Daarnaast gedijt de plant goed op een lichte plek met wat indirect zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt goed in een lichte omgeving. Het is aan te raden om de plant op een plek te plaatsen waar het zonlicht indirect op valt. Onvoldoende licht kan leiden tot misvormde groei en een vermindering van de gezondheid van de plant.

  Kamerplanten zoals Euonymus japonicus hebben over het algemeen voldoende aan één keer per week water geven. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Let op: dit kan variëren afhankelijk van de omgevingsfactoren en de grootte van de plant.

  De plant houdt van een lichte tot halfschaduwrijke locatie en kan verbranden als deze wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur. Temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius zijn ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  De "Euonymus japonicus" bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het verwijdert schadelijke stoffen en verbetert de luchtkwaliteit. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis om de lucht schoon en gezond te houden.

  Deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Ze gedijen goed bij een gematigde kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of warmte.

 • Deze plant wordt het beste gesnoeid in het voorjaar om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip indien nodig de plant terug tot de gewenste grootte. Het regelmatig snoeien van deze plant kan helpen bij het behouden van een gezonde uitstraling.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De ideale potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Kamerplanten hebben baat bij regelmatig verpotten om de voedingsstoffen in de potgrond op peil te houden.

  De Euonymus japonicus gedijt het best in een goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Een bodem met een licht zure tot neutrale pH is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een plek met fel licht. Houd de grond vochtig maar niet drassig en bemest de plant eens in de paar maanden. Verwijder regelmatig dode bladeren en takken om de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van de plant stofvrij maken door ze af ​​te vegen met een vochtige doek. Verwijder dode bladeren en eventueel ongedierte regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  Euonymus japonicus heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met veel zonlicht. Zet de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht, dit kan de gezondheid van de plant schaden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een gezonde groei.

  De luchtvochtigheid dient gemiddeld te zijn voor deze plant. Zorg voor een normaal vochtig klimaat in de ruimte waar de plant staat. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant gedijt goed in neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen geen extra bemesting nodig. Het is voldoende om de plant af en toe water te geven en regelmatig de bladeren af te stoffen. Als de plant er toch wat slap of geel uitziet, kan een lichte bemesting met vloeibare voeding helpen.

 • Omschrijving

  Euonymus japonicus, ook wel bekend als Japanse kardinaalsmuts, is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren. De struik kan uitgroeien tot een hoogte van 1,5 tot 2 meter en heeft een compacte groeiwijze. In het voorjaar produceert de plant kleine, groenwitte bloemen gevolgd door feloranje zaden in de herfst. Euonymus japonicus gedijt goed in zon tot halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig. Het is een populaire plant voor heggen en borders vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en winterhardheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.