Kalanchoe blossfeldiana 'Calypso'

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana 'Calypso' is een prachtige vetplant met glanzende, ovaalvormige bladeren die een mooie groene kleur hebben. De plant bloeit met heldere bloemtrossen in verschillende tinten roze, paars, rood of wit, afhankelijk van de variëteit. 'Calypso' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed in droge en zonnige omstandigheden. De Kalanchoe blossfeldiana 'Calypso' voegt een vrolijke en kleurrijke touch toe aan elke tuin of kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en kan gedijen in kamertemperatuur en indirect licht. Regelmatig snoeien en bemesten kan helpen bij het behouden van de gezondheid van de plant.

  Ja, Kalanchoe blossfeldiana 'Calypso' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  De Kalanchoe heeft 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid licht en warmte waar de plant aan blootgesteld wordt. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, omdat de plant gevoelig is voor wortelrot. Het is aan te raden om de grond tussen gietbeurten goed op te laten drogen.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Calypso' houdt van een lichte standplaats, maar niet van direct zonlicht. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te zetten om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder indirect zonlicht voor de beste groei en bloei.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana 'Calypso' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om goed te kunnen groeien. Zorg er tevens voor dat de plant beschermd wordt tegen tocht en koude temperaturen.

  De bloeiperiode van deze plant is van februari tot en met mei. De bloemen kunnen enkele weken tot maanden aanhouden, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden.

  Ja, de Kalanchoe plant helpt de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen te absorberen en te filteren. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te hoog of te laag is voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet in de tocht staat.

 • Kalanchoe plants hoeven normaal gesproken niet gesnoeid te worden. Als de plant te groot wordt, kun je de stengels voorzichtig inkorten met een scherpe snoeischaar. Verwijder eventuele dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Calypso' heeft maar weinig water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig kleinere hoeveelheden water in plaats van in één keer te veel.

  De Kalanchoe plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Af en toe bijmesten met plantenvoeding speciaal voor kamerplanten zal de groei en bloei bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig. Een luchtige potgrond met een goede drainage is belangrijk voor een gezonde groei. Het is aan te raden om regelmatig de bovenste laag van de grond te vervangen om de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien.

  De plant heeft weinig water nodig en kan het beste in een lichte omgeving staan. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en dode bloemen en bladeren te verwijderen. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek. Als er stofophoping optreedt, kan dit de groei van de plant belemmeren. Daarnaast is het aan te raden om de plant af en toe te besproeien met water om eventuele stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Calypso' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals deze gedijen het beste bij een temperatuur tussen de 15°C en 25°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme, zonnige plek staat zonder direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten in het algemeen moet tussen de 50-60% liggen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemen. Het is daarom aanbevolen om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH, tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Het behouden van de juiste zuurgraad helpt de plant gezond te houden en optimaal te groeien.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen met een evenwichtige meststof. Gebruik eens per maand een vloeibare meststof of korrels en houd de dosering volgens de aanbevelingen op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor gezonde groei en bloei.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Calypso' is een prachtige vetplant met glanzende, ovaalvormige bladeren die een mooie groene kleur hebben. De plant bloeit met heldere bloemtrossen in verschillende tinten roze, paars, rood of wit, afhankelijk van de variëteit. 'Calypso' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed in droge en zonnige omstandigheden. De Kalanchoe blossfeldiana 'Calypso' voegt een vrolijke en kleurrijke touch toe aan elke tuin of kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.