Hippeastrum (Diamond Grp) 'Picotee'

Hippeastrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hippeastrum (Diamond Grp) 'Picotee' is een prachtige bolbloem met grote witte bloemblaadjes en een roze rand. De bloem heeft een opvallende en elegante uitstraling. Deze plant bloeit in de lente en brengt kleur en schoonheid in huis. Met de juiste verzorging kan de 'Picotee' meerdere bloemstelen produceren en een ware blikvanger worden. Deze Hippeastrum is geliefd vanwege haar unieke en sierlijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en hem op een lichte plek te plaatsen. Regelmatig bemesten en de uitgebloeide bloemen verwijderen zorgt voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Hippeastrum (Diamond Grp) 'Picotee' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Te weinig licht kan leiden tot zwakke groei en geen bloemen.

  De plant heeft wekelijks water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Hippeastrum 'Picotee' houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zonnestralen. Het is daarom beter om de plant uit direct zonlicht te houden om verbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om goed te kunnen groeien. Het vermijden van tocht en koude temperaturen is essentieel voor de gezondheid van de plant.

  De Hippeastrum (Diamond Grp) 'Picotee' bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Deze eigenschap maakt het een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden.

 • Het is niet nodig om de Hippeastrum (Diamond Grp) 'Picotee' te snoeien, omdat deze plant van nature groeit zonder dat er snoeiwerk nodig is. Eventueel verwelkte bloemen kunnen worden verwijderd door ze voorzichtig af te knippen bij de stengel. Het is belangrijk om de plant regelmatig water en voeding te geven om gezond te blijven.

  Geef regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen. Geef in de herfst en winter minder water dan in de lente en zomer.

  De Hippeastrum (Diamond Grp) 'Picotee' doet het goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en de potgrond vochtig te houden, maar niet drassig. Kies een pot die groot genoeg is en zorg voor voldoende drainage.

  De Hippeastrum (Diamond Grp) 'Picotee' gedijt het beste in een goed doorlatende en voedzame potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten voor optimale groei.

  Hippeastrum 'Picotee' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant eens in de 2-4 weken plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken kun je voorzichtig het stof van de bladeren afvegen met een zachte doek. Je kunt ook de bladeren afspoelen onder lauw water en daarna voorzichtig droogdeppen met een schone doek. Vermijd hierbij dat er water in de bloemknoppen komt.

  Deze plant heeft veel indirect zonlicht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom in een lichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat hij minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen koude tocht en temperatuurwisselingen. Houd de plant weg van verwarmingsbronnen en tochtige plekken.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Hippeastrum (Diamond Grp) 'Picotee' moet idealiter tussen de 40% en 60% liggen. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei, terwijl een te lage luchtvochtigheid de plant kan uitdrogen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor de Hippeastrum is neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk om de pH-waarde van de grond rond de plant regelmatig te controleren en eventueel bij te stellen met de juiste meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Hippeastrums hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die u gebruikt.

 • Omschrijving

  De Hippeastrum (Diamond Grp) 'Picotee' is een prachtige bolbloem met grote witte bloemblaadjes en een roze rand. De bloem heeft een opvallende en elegante uitstraling. Deze plant bloeit in de lente en brengt kleur en schoonheid in huis. Met de juiste verzorging kan de 'Picotee' meerdere bloemstelen produceren en een ware blikvanger worden. Deze Hippeastrum is geliefd vanwege haar unieke en sierlijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.