Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Rotkehlchen'

Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Rotkehlchen' is een compacte hortensia met opvallende rode bloemknoppen. De bloemen zijn aan de buitenkant rozerood en aan de binnenkant wit van kleur. Deze plant bloeit van juli tot september en trekt vlinders en bijen aan. 'Rotkehlchen' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw geplant worden. Het is een mooie aanvulling op een tuinborder of als solitaire plant in een pot op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Rotkehlchen' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en licht krijgt, en bemest hem af en toe voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om oude bloemen regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Rotkehlchen' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom het liefst op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Rotkehlchen' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant eens per week water te geven, zodat de grond vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten in de gaten te houden en water te geven als deze droog aanvoelt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de bloei verminderen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei en bloei.

  Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Rotkehlchen' houdt van een warme omgeving en gedijt goed bij een gematigde kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en abrupte temperatuurveranderingen te houden. Zorg voor een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius.

  Deze plant bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, de Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Rotkehlchen' is een kamerplant en draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door CO2 om te zetten in zuurstof. Het helpt ook bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor het de luchtzuiverende eigenschappen heeft.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om deze temperatuur zo constant mogelijk te houden.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide bloemen weg tot vlak boven de eerste paar knoppen. Ongeveer een derde van de oude takken kan in het voorjaar worden teruggesnoeid om de plant compact te houden. Verwijder ook eventueel beschadigde of zieke takken.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef bij voorkeur water met een gieter in plaats van een spray om de wortels goed te kunnen bereiken.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale zuurtegraad. Een bodem rijk aan organisch materiaal zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om een gezonde plant te behouden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kunt u een zachte doek of spons gebruiken om stof voorzichtig van de bladeren af te vegen. Het regelmatig besproeien van de bladeren met water helpt ook om stof te verwijderen en de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zet hem bij voorkeur op een plek met helder, indirect licht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Ze houden niet van te koude temperaturen onder de 10 graden Celsius en vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurwisselingen te houden.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het beste tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de omgeving niet te vochtig is, dit kan schimmel veroorzaken. Regelmatig besproeien met water kan helpen de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Rotkehlchen' gedijt het beste in een zure bodem met een pH tussen 5.0 en 6.0. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Het zure karakter van de bodem bevordert de groei en bloei van deze plant.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'Rotkehlchen' is een compacte hortensia met opvallende rode bloemknoppen. De bloemen zijn aan de buitenkant rozerood en aan de binnenkant wit van kleur. Deze plant bloeit van juli tot september en trekt vlinders en bijen aan. 'Rotkehlchen' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw geplant worden. Het is een mooie aanvulling op een tuinborder of als solitaire plant in een pot op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.