Rhododendron (Simsii Grp) 'Nicolette Keessen'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Nicolette Keessen' is een compacte en langbloeiende groenblijvende struik met prachtige roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende en aantrekkelijke vorm en bloeien van het voorjaar tot in de zomer. Deze Rhododendron groeit goed in zure, goed doorlatende grond en gedijt het beste in halfschaduw. Het is een ideale plant voor in een border, als solitaire struik of in een grote pot op het terras. De 'Nicolette Keessen' trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor kleur en sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendron (Simsii Grp) 'Nicolette Keessen' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht krijgt en regelmatig water krijgt. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en regelmatig te controleren op eventuele ziektes of plagen.

  Ja, Rhododendrons hebben veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding te voorkomen.

  De Rhododendron Simsii Groep 'Nicolette Keessen' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Pas het watergeven aan op basis van de vochtigheid van de grond.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect licht. Het is daarom beter om de plant niet in de felle zon te plaatsen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het wel voldoende licht krijgt, maar niet vol in de zon staat.

  Ja, de Rhododendron houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om gezond te blijven.

  De Rhododendron bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer twee tot drie weken duren.

  Ja, Rhododendrons helpen bij het zuiveren van de lucht door schadelijke gifstoffen te verwijderen en het zuurstofgehalte te verhogen. Deze planten kunnen de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Het is wetenschappelijk bewezen dat bepaalde soorten Rhododendrons luchtzuiverende eigenschappen hebben.

  Ja, Rhododendron (Simsii Grp) 'Nicolette Keessen' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en bloei van de plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt op deze plek.

 • Rhododendrons hoeven over het algemeen niet gesnoeid te worden, tenzij er dode of beschadigde takken verwijderd moeten worden. Als er wel gesnoeid moet worden, doe dit dan direct na de bloei om de vorm en grootte van de plant te behouden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water staat, dit kan wortelrot veroorzaken. In de wintermaanden mag de plant minder water krijgen.

  De Rhododendron houdt van zure potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en vermijd dat de wortels in het water staan. Een mengsel van universele potgrond met wat tuinturf zal de plant goed gedijen.

  De Rhododendron houdt van zure grond met veel organisch materiaal. Zorg voor een goed doorlatende bodem en vermijd kalkrijke grond. Gebruik bij voorkeur speciale rhododendron- en azaleagrond voor het beste resultaat.

  De Rhododendron houdt van een lichte plek zonder direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Voor het schoonmaken van deze plant kun je het beste gebruik maken van een vochtige doek om stof van de bladeren te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, want deze kunnen schadelijk zijn voor de plant. Eventueel kan af en toe een douche met lauw water de bladeren weer laten stralen.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht in de zomermaanden. Plaats hem dicht bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. In de winter kan de plant wel direct zonlicht verdragen.

  De Rhododendron houdt van een gematigde temperatuur en gedijt het best bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen onder de 10 graden kunnen de plant beschadigen, terwijl temperaturen boven de 30 graden kunnen zorgen voor verbranding van de bladeren. Het is daarom belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten en te voorkomen dat hij wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Nicolette Keessen' gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om de plant regelmatig te besproeien met water en een luchtbevochtiger in de buurt te plaatsen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid tussen de 50-80% ligt voor optimale groei.

  Rhododendrons hebben de voorkeur voor zure bodems met een pH van 4,5 tot 6,0. Een te hoge pH kan leiden tot ijzerchlorose en groeiproblemen. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een zure grond en kunnen het best bemest worden met een speciale meststof voor zuurminnende planten. Bemesten kan het beste in het voorjaar en de zomer, wanneer de plant actief groeit. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus bemest met mate.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Nicolette Keessen' is een compacte en langbloeiende groenblijvende struik met prachtige roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende en aantrekkelijke vorm en bloeien van het voorjaar tot in de zomer. Deze Rhododendron groeit goed in zure, goed doorlatende grond en gedijt het beste in halfschaduw. Het is een ideale plant voor in een border, als solitaire struik of in een grote pot op het terras. De 'Nicolette Keessen' trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor kleur en sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.