Rhododendron (Simsii Grp) 'Nordlicht Vogel'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Nordlicht Vogel' is een compacte en langzaam groeiende plant met glanzende donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige trossen van paarse bloemen die lang aanhouden. De bloemen hebben een witte streep in het midden, wat een opvallend en sierlijk effect geeft. Deze Rhododendron houdt van een lichtzure grond en een beschutte standplaats in halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan de tuin of border, vooral vanwege de kleurrijke bloemen in het voorjaar.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons hebben specifieke verzorging nodig, waaronder regelmatige watergift en bemesting. Ze gedijen goed bij gematigd licht en vochtige lucht, dus het is belangrijk om de omgeving goed in de gaten te houden. Met de juiste zorg kan de plant lang en gezond blijven.

  Ja, Rhododendrons hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Nordlicht Vogel' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden maar niet te laten verzadigen. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door deze aan te raken.

  De plant houdt niet van direct fel zonlicht en verkiest een lichte plek zonder direct zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is het beste om de plant op een plaats te zetten waar het natuurlijke licht gefilterd wordt.

  Rhododendrons houden van koelere temperaturen en vochtige omstandigheden. Ze gedijen goed in een omgeving met een gematigde temperatuur en hoge luchtvochtigheid. Ze kunnen niet goed tegen te veel warmte en droge lucht.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Nordlicht Vogel' bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken. Na de bloei is het mogelijk dat de plant stopt met bloeien en later in het jaar weer nieuwe bloemen produceert.

  Ja, Rhododendrons behoren tot de planten die de lucht kunnen zuiveren door giftige stoffen op te nemen en schadelijke deeltjes te filteren. Ze kunnen bijdragen aan een gezondere leefomgeving binnenshuis.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Nordlicht Vogel' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het beste bij kamertemperatuur en moet worden beschermd tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om deze plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

 • Je kunt de Rhododendron jaarlijks na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei terug tot net boven een oog of knop. Vermijd snoeien in de winter, omdat dit de bloei kan verstoren.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Nordlicht Vogel' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de plant in een droge omgeving staat.

  Deze plant gedijt het beste in zure potgrond met een goede drainage. Gebruik een mix van turf, compost en schors voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Nordlicht Vogel' gedijt het beste in vochtige, zure grond met een goede drainage. Een bodem met veel organisch materiaal is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodemvochtigheid constant is, maar vermijd wateroverlast.

  De Rhododendron Simsii Groep 'Nordlicht Vogel' heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig maar niet te nat en geef de plant regelmatig plantenvoeding. Verpot de plant om de paar jaar in verse potgrond.

  De bladeren van deze plant kunnen worden schoongemaakt door ze af te nemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig stof en vuil van de bladeren te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  Geef de Rhododendron (Simsii Grp) 'Nordlicht Vogel' helder, indirect licht om goed te gedijen. De plant kan niet goed tegen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd felle zonnestralen.

  De Rhododendron houdt van een gematigde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of te hoge temperaturen. Het is belangrijk om de Rhododendron op een constante temperatuur te houden om de gezondheid van de plant te behouden.

  Een Rhododendron (Simsii Grp) 'Nordlicht Vogel' gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant op een vochtige plek te plaatsen. Een luchtbevochtiger kan helpen om de optimale luchtvochtigheid te behouden.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Nordlicht Vogel' heeft een voorkeur voor zure grond, met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale rhododendronmest.

  Voor de optimale groei van deze plant is het belangrijk om te zorgen voor een regelmatige bemesting met een speciale rhododendronmeststof. Gebruik deze meststof vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Voorkom overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Nordlicht Vogel' is een compacte en langzaam groeiende plant met glanzende donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige trossen van paarse bloemen die lang aanhouden. De bloemen hebben een witte streep in het midden, wat een opvallend en sierlijk effect geeft. Deze Rhododendron houdt van een lichtzure grond en een beschutte standplaats in halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan de tuin of border, vooral vanwege de kleurrijke bloemen in het voorjaar.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.