Rhododendron (Simsii Grp) 'Gloria'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Gloria' is een prachtige bladhoudende struik met een compacte groeiwijze. Deze plant behoort tot de Simsii Groep en bloeit in het voorjaar met helderroze bloemen. De bloemen hebben een trompetvormige bloemkroon en trekken vlinders en bijen aan. De Rhododendron 'Gloria' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem en op een plekje met halfschaduw. Deze plant is een aanwinst voor de tuin door zijn kleurrijke bloemen en groenblijvende bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende licht, regelmatige bewatering en af en toe bemesting. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven en de bladeren regelmatig te besproeien.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Gloria' heeft veel licht nodig. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Rhododendron Simsii Grp 'Gloria' heeft 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Deze plant houdt niet van felle zon, maar verkiest een lichte en schaduwrijke plek in huis. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is daarom beter om de plant uit de zon te houden.

  Ja, Rhododendrons houden van warmte en gedijen het beste bij een gematigde tot warme temperatuur in huis. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Het creëren van een warme en vochtige omgeving zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  De Rhododendron bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Rhododendron planten zijn bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren en schadelijke stoffen te absorberen. Ze helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Let wel op dat sommige delen van de plant giftig kunnen zijn voor huisdieren en mensen, dus houd hier rekening mee bij het plaatsen ervan binnen.

  Ja, Rhododendrons houden van een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Hier voelen ze zich het meest comfortabel en kunnen ze goed gedijen. Het is belangrijk om de plant uit de directe tocht te houden en een constante temperatuur te behouden.

 • Rhododendron Simsii Grp 'Gloria' moet na de bloei gesnoeid worden. Verwijder dode bloemen en takken om de plant compact te houden. Snoei nooit te diep, dit kan de bloei belemmeren.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de wortels niet in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter iets minder water dan in de zomer.

  Voor de Rhododendron Simsii Groep 'Gloria' is het belangrijk om te zorgen voor zure, lichtvochtige potgrond met goede drainage. Het is aan te raden om speciale potgrond voor zuurminnende planten te gebruiken om de juiste pH-waarde te behouden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact wordt en verpot indien nodig om de plant gezond te houden.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Gloria' gedijt het beste in zure, goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. Een humusrijke bodem met een pH tussen 4,5 en 6 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat is.

  Zorg ervoor dat de Rhododendron regelmatig water krijgt, vooral in de zomermaanden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Veeg de bladeren van de plant af met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Rhododendron heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht in de zomer. Plaats de plant op een lichte plek, bijvoorbeeld in de buurt van een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot minder bloemen en een minder gezonde groei van de plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen. Houd de plant weg van koude tocht en verwarmingselementen.

  De luchtvochtigheid moet redelijk hoog zijn voor deze plant, idealiter tussen de 50-60%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien met water en de plant weg te houden van tocht. Het plaatsen van een luchtbevochtiger kan ook helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Gloria' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem zuur genoeg is voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen.

  Rhododendrons hebben behoefte aan zure grond, daarom is het aan te raden om speciale rhododendronmest te gebruiken. Bemest de plant in het voorjaar en de vroege zomer, maar vermijd overbemesting. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte voor een goede groei en bloei.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Gloria' is een prachtige bladhoudende struik met een compacte groeiwijze. Deze plant behoort tot de Simsii Groep en bloeit in het voorjaar met helderroze bloemen. De bloemen hebben een trompetvormige bloemkroon en trekken vlinders en bijen aan. De Rhododendron 'Gloria' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem en op een plekje met halfschaduw. Deze plant is een aanwinst voor de tuin door zijn kleurrijke bloemen en groenblijvende bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.