Codiaeum variegatum

Codiaeum var. kleinbladig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Codiaeum variegatum, ook bekend als de krotonplant, is een tropische plant met opvallende, bontgekleurde bladeren die vaak geel, rood, groen en oranje zijn. De bladeren hebben een glanzende textuur en kunnen verschillende vormen hebben, zoals langwerpig of ovaal. Deze plant gedijt goed in warme, vochtige omgevingen en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is belangrijk om de Codiaeum variegatum regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht, maar indirect zonlicht is ideaal. Deze plant kan een kleurrijke toevoeging zijn aan elke tuin of kamer en vereist niet al te veel onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en af en toe wat voeding. Zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Direct zonlicht kan zorgen voor verbranding van de bladeren.

  Deze plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien met water.

  De plant houdt van indirect zonlicht en kan verbranden in de felle zon. Plaats de plant daarom op een plek met wat schaduw. Water geven is belangrijker dan direct zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten voor optimale groei en gezondheid. Koude tocht kan de plant beschadigen, dus zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur constant blijft.

  Deze plant bloeit meestal in het voorjaar en de zomer en de bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht in huis. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Het is belangrijk om regelmatig de plant te snoeien om een compacte vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  Het is belangrijk om regelmatig water te geven aan deze plant, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. In de herfst en winter heeft de plant minder water nodig, dus pas de frequentie aan naar gelang van het seizoen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen voor een gezonde groei van de plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de pot een goede drainage heeft om wateroverlast te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe besproeien met water helpt om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  Om stof en vuil te verwijderen, kun je de bladeren van deze plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een vochtige spons. Vermijd gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Regelmatig schoonmaken houdt de bladeren gezond en glanzend.

  De Codiaeum variegatum heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant daarom op een plek waar het veel natuurlijk licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een standplaats in de buurt van een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Codiaeum variegatum gedijt het best bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te koude temperaturen of tocht, dit kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn, tussen de 60% en 80%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de bladeren gezond blijven en voorkomt droge lucht problemen.

  De Codiaeum variegatum gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan de absorptie van voedingsstoffen belemmeren, terwijl een te lage zuurgraad de wortels kan beschadigen. Het is daarom belangrijk om de juiste pH-waarde van de bodem te behouden voor een optimale groei van de plant.

  De plant heeft in het groeiseizoen regelmatig voeding nodig met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten. Gebruik tijdens de rustperiode minder mest of stop tijdelijk met bemesten. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels en groeiproblemen.

 • Omschrijving

  Codiaeum variegatum, ook bekend als de krotonplant, is een tropische plant met opvallende, bontgekleurde bladeren die vaak geel, rood, groen en oranje zijn. De bladeren hebben een glanzende textuur en kunnen verschillende vormen hebben, zoals langwerpig of ovaal. Deze plant gedijt goed in warme, vochtige omgevingen en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is belangrijk om de Codiaeum variegatum regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht, maar indirect zonlicht is ideaal. Deze plant kan een kleurrijke toevoeging zijn aan elke tuin of kamer en vereist niet al te veel onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.