Tillandsia wagneriana

Tillandsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tillandsia wagneriana is een airplant die van nature voorkomt in Midden- en Zuid-Amerika. De plant heeft lange, dunne bladeren die in een rozetvorm groeien en zilvergrijs van kleur zijn. Tillandsia wagneriana bloeit met paarse bloemen die uit een felgekleurde bloeischede groeien. Deze plant gedijt goed in een lichte omgeving en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in een droge omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Tillandsia wagneriana is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien en te voorzien van voldoende licht. Over het algemeen gedijt deze plant goed in een warme en vochtige omgeving.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en moet op een heldere plek met indirect zonlicht worden geplaatst. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig licht ontvangen.

  Tillandsia wagneriana heeft ongeveer twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de bladeren te besproeien of de plant in een bakje water te laten weken. Zorg ervoor dat de plant na het besproeien of weken goed kan opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  De Tillandsia wagneriana houdt niet van felle zon, maar kan wel wat indirect zonlicht verdragen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het voldoende licht krijgt, maar niet direct in de zon staat. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het diffuus licht ontvangt.

  Ja, Tillandsia wagneriana houdt van warmte en groeit het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt.

  Tillandsia wagneriana bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. De bloei kan een aantal weken tot een paar maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, kamerplanten in het algemeen zijn luchtzuiverend. Planten absorberen kooldioxide en produceren zuurstof, wat de luchtkwaliteit kan verbeteren in een binnenruimte. Het regelmatig water geven en verzorgen van kamerplanten kan helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Tillandsia wagneriana voelt zich het meest comfortabel op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Tillandsia wagneriana heeft geen snoei nodig omdat het een luchtplant is die geen wortels heeft en voedingsstoffen en water uit de lucht haalt. Het is belangrijk om dode bladeren of bloemen voorzichtig af te knippen om de plant er gezond uit te laten zien. Het is ook goed om de plant af en toe te besproeien met water om hem te hydrateren.

  De Tillandsia wagneriana heeft behoefte aan regelmatige besproeiing met lauw water, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de bladeren goed droog zijn voordat de plant opnieuw water krijgt. In de wintermaanden kan de watergift verminderd worden.

  Deze plant heeft geen potgrond nodig, aangezien het een epifytische plant is die voedingsstoffen en vocht uit de lucht haalt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien of dompelen om aan zijn vochtbehoefte te voldoen. Het gebruik van potgrond kan leiden tot wortelrot en heeft geen toegevoegde waarde voor deze specifieke plant.

  De bodemkwaliteit voor "Tillandsia wagneriana" moet goed doorlatend en licht van structuur zijn. Het is belangrijk dat de plantenwortels voldoende lucht krijgen en niet te nat blijven staan. Een mengsel van bijvoorbeeld orchideeëngrond en perliet kan geschikt zijn voor deze plant.

  De Tillandsia wagneriana heeft weinig onderhoud nodig. Deze plant gedijt goed in een omgeving met helder, indirect licht en heeft slechts af en toe wat water nodig. Zorg ervoor dat de plant goed kan drogen na het besproeien om wortelrot te voorkomen.

  Om Tillandsia wagneriana schoon te maken, kun je de plant af en toe besproeien met water en stof verwijderen van de bladeren met een zachte borstel of doek. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  De Tillandsia wagneriana heeft veel licht nodig en kan goed gedijen in helder indirect zonlicht. Plaats de plant dicht bij een raam waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  Tillandsia wagneriana gedijt het best in een gematigde tot warme omgevingstemperatuur. Het is belangrijk dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10°C. Zorg ervoor dat de plant in een kamer staat waar de temperatuur niet teveel schommelt.

  De plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant eventueel op een vochtige plek te plaatsen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in de kamer minimaal 50% is.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, aangezien dit de opname van voedingsstoffen kan beïnvloeden. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het voorkomen van eventuele problemen.

  Deze plant heeft weinig voedingsstoffen nodig en kan goed gedijen met een minimale bemesting. Gebruik een speciale meststof voor luchtplanten of bromelia's en geef dit slechts één keer per maand in de lente en zomermaanden. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, wees dus voorzichtig met bemesten.

 • Omschrijving

  Tillandsia wagneriana is een airplant die van nature voorkomt in Midden- en Zuid-Amerika. De plant heeft lange, dunne bladeren die in een rozetvorm groeien en zilvergrijs van kleur zijn. Tillandsia wagneriana bloeit met paarse bloemen die uit een felgekleurde bloeischede groeien. Deze plant gedijt goed in een lichte omgeving en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig water nodig heeft en goed gedijt in een droge omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.