Rhododendron (Simsii Grp) 'Dogwood Wit'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Dogwood Wit' is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en prachtige witte bloemen. De bloemen zijn groot en trompetvormig, en verschijnen in het voorjaar en begin van de zomer. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en gedeeltelijke schaduw. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte en breedte van ongeveer 1,5 meter kan bereiken. De 'Dogwood Wit' is een mooie toevoeging aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Rhododendron (Simsii Grp) 'Dogwood Wit' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Het heeft een lichte standplaats en regelmatig water nodig. Bemesting in het voorjaar kan de groei bevorderen.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Dogwood Wit' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem daarom het liefst op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat hij minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Dogwood Wit' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1 tot 2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Rhododendrons houden niet van direct zonlicht, vooral niet in de middaguren. Ze gedijen het beste in de halfschaduw of plekken met gefilterd zonlicht. Te veel zon kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen van de plant.

  Ja, de Rhododendron houdt van een warme omgeving en doet het goed op kamertemperatuur. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan extreme kou. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat met voldoende licht.

  De Rhododendron 'Dogwood Wit' bloeit in de maanden maart tot en met mei. De bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Rhododendron 'Dogwood Wit' heeft geen luchtzuiverende eigenschappen. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve plant voor binnenshuis. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te stoffen en de plant goed te verzorgen voor een gezonde groei.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Dogwood Wit' staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk voor de plant om een constante en gematigde temperatuur te hebben om goed te gedijen. Zorg er dus voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou.

 • Rhododendrons hoeven meestal niet gesnoeid te worden, behalve om dode of beschadigde takken te verwijderen. Snoei bij voorkeur na de bloei in het voorjaar om de bloei voor het volgende jaar te bevorderen. Het is belangrijk om goed gereedschap te gebruiken en de plant niet te zwaar te snoeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, houd de grond licht vochtig maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de plant uitdroogt of te nat wordt. Gebruik regelmatig een plantenspuit om de bladeren vochtig te houden.

  Voor deze plant is het belangrijk dat de potgrond zuur en goed doorlatend is. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor zuurminnende planten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Dogwood Wit' gedijt het beste in een zure en goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de grond vochtig is, maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Rhododendron heeft veel licht nodig maar geen direct zonlicht. Houd de grond vochtig maar niet te nat en geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste een zachte doek of spons gebruiken om stof en vuil voorzichtig weg te vegen. Eventueel kan je ook de bladeren besproeien met water om ze op te frissen. Vermijd echter direct zonlicht op de natte bladeren om verbranding te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Dogwood Wit' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Rhododendron houdt van een gematigde temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme warmte of kou. Een constante temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van de plant.

  Een hoge luchtvochtigheid is gunstig voor de Rhododendron plant. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Rhododendrons hebben een zure bodem nodig om goed te gedijen. De zuurgraad van de bodem wordt gemeten op de pH-schaal, waarbij een pH tussen 4,5 en 5,5 ideaal is voor deze planten. Het is belangrijk om regelmatig de pH van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld speciale meststoffen.

  Kamerplanten zoals de Rhododendron Simsii hebben regelmatig meststoffen nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten en bemest in de lente en zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Dogwood Wit' is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en prachtige witte bloemen. De bloemen zijn groot en trompetvormig, en verschijnen in het voorjaar en begin van de zomer. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en gedeeltelijke schaduw. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte en breedte van ongeveer 1,5 meter kan bereiken. De 'Dogwood Wit' is een mooie toevoeging aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.