Narcissus (Other Grp) 'T?te-?-T?te'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Narcissus 'Tête-à-Tête' is een vrolijke en compacte voorjaarsbloeiende plant met meerdere bloemen per steel. De bloemen zijn klein en hebben een opvallend gele kleur met een trompetvormige bloemblad. Deze narcis bloeit vroeg in het voorjaar en verspreidt een aangename geur. 'Tête-à-Tête' is perfect voor in borders, rotstuinen en bloembakken en trekt bijen en vlinders aan. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en vermeerdert zichzelf door bollen te delen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Narcissus (Other Grp) 'Tête-à-Tête' is makkelijk te onderhouden. Het heeft weinig water en zonlicht nodig en de bloemen bloeien vanzelf. Zorg er wel voor dat de grond niet te vochtig wordt.

  Ja, Narcissen hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet ze op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Narcissus 'Tête-à-Tête' heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef de plant water bij voorkeur aan de basis en vermijd het besproeien van de bloemen.

  Kamerplanten zoals Narcissus houden over het algemeen van helder, indirect licht en kunnen verbranden in felle zon. Het is daarom beter om ze op een plek te plaatsen waar ze wat bescherming krijgen tegen direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat deze gelijkmatig belicht wordt.

  Ja, de Narcissus houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk dat de plant voldoende warmte krijgt om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius komt.

  De Narcissus bloeit vanaf het einde van de winter tot het begin van de lente, meestal in de maanden maart en april. De bloei kan tot ongeveer 2 tot 3 weken duren. Na de bloei kunnen de bloemen verwijderd worden om de plant te laten rusten.

  Ja, Narcissus planten absorberen koolstofdioxide en produceren zuurstof tijdens de fotosynthese. Dit draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in een binnenruimte.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groei en bloei. Zorg voor een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

 • Knip de uitgebloeide bloemen af om de energie van de plant te bevorderen voor nieuwe bloei. Verwijder ook eventueel verwelkte bladeren. Het snoeien kan het beste worden gedaan in de lente nadat de bloei voorbij is.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat goede drainage heeft.

  De Narcissus (Other Grp) 'Tête-à-Tête' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt.

  De Narcissus (Other Grp) 'Tête-à-Tête' gedijt het best in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem van goede kwaliteit is met voldoende voedingsstoffen voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is.

  De Narcissus heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de bloeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig, maar niet doorweekt is. Na de bloei kunnen de bladeren bruin worden en verwijderd worden om de plant te helpen bij het herstelproces.

  Het is belangrijk om regelmatig oude bloemen en bladeren van de plant te verwijderen om de groei te bevorderen. Stof en vuil op de bladeren kunnen voorzichtig worden weggeveegd met een vochtige doek. Het is verstandig om de plant af en toe te verpotten om de wortels gezond te houden.

  Kamerplanten zoals de Narcissus (Other Grp) 'Tête-à-Tête' hebben behoefte aan veel licht om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet de plant daarom op een zonnige plek in huis, bijvoorbeeld voor een raam op het zuiden of westen. Zorg er wel voor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de plant niet te droog staat, maar vermijd ook te hoge luchtvochtigheid. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De Narcissus (Other Grp) 'Tête-à-Tête' gedijt het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk. Te zure grond kan leiden tot een slechte groei en bloei van de plant.

  Narcissen hebben in de lente en herfst een bemesting nodig met een evenwichtige meststof. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten voor optimale groei en bloei. Overbemesting moet vermeden worden om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Narcissus 'Tête-à-Tête' is een vrolijke en compacte voorjaarsbloeiende plant met meerdere bloemen per steel. De bloemen zijn klein en hebben een opvallend gele kleur met een trompetvormige bloemblad. Deze narcis bloeit vroeg in het voorjaar en verspreidt een aangename geur. 'Tête-à-Tête' is perfect voor in borders, rotstuinen en bloembakken en trekt bijen en vlinders aan. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en vermeerdert zichzelf door bollen te delen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.