Pteris fauriei

Pteris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pteris fauriei, ook wel bekend als de Koreaanse klimvaren, is een groenblijvende varensoort die inheems is in Azië. De plant heeft opvallende, lichtgroene bladeren met een getande bladrand en een varenachtige textuur. De Pteris fauriei kan zowel als kamerplant worden gehouden als in de tuin worden geplant, waar hij goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en een lichte standplaats nodig heeft, maar indirect zonlicht verkiest. Met zijn elegante uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen is de Pteris fauriei een populaire keuze voor binnen en buiten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in de meeste omgevingen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en af en toe te bemesten. De plant heeft niet veel licht nodig, maar gedijt het beste bij indirect zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende licht krijgt en eventueel de locatie aan te passen.

  De plant heeft twee tot drie keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een lichte standplaats zonder felle zon. Het is beter om hem uit direct zonlicht te houden om bladverbranding te voorkomen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden om optimale groei te bevorderen. Het regelmatig besproeien van de plant helpt ook om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, de Pteris fauriei staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is dus zeker een goede keuze als je op zoek bent naar een luchtzuiverende kamerplant.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en voorkomt stress voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is aan te raden om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen. Snoei de plant indien nodig om de vorm en grootte te behouden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat de pot goed doorlaatbaar is zodat overtollig water kan weglopen. Vermijd dat de wortels te lang in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond met veel humus en voedingsstoffen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig of de potgrond nog vochtig genoeg is en geef water indien nodig.

  De bodemkwaliteit voor de Pteris fauriei moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Zo kan de plant optimaal groeien en gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt tussen gietbeurten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een vochtige doek gebruiken. Gebruik lauwwarm water en veeg voorzichtig over de bladeren om ze schoon te maken. Zorg ervoor dat je geen harde chemicaliën of schoonmaakmiddelen gebruikt, omdat dit schade aan de plant kan veroorzaken.

  De Pteris fauriei heeft helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige blootstelling aan licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld tot hoog zijn, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de omgevingstemperatuur stabiel en vermijd tocht om uitdroging van de bladeren te voorkomen. Een luchtvochtigheid van 50-70% wordt aanbevolen voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten varieert van licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is geschikt voor een gezonde groei en ontwikkeling van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Pteris fauriei, ook wel bekend als de Koreaanse klimvaren, is een groenblijvende varensoort die inheems is in Azië. De plant heeft opvallende, lichtgroene bladeren met een getande bladrand en een varenachtige textuur. De Pteris fauriei kan zowel als kamerplant worden gehouden als in de tuin worden geplant, waar hij goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en een lichte standplaats nodig heeft, maar indirect zonlicht verkiest. Met zijn elegante uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen is de Pteris fauriei een populaire keuze voor binnen en buiten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.