Pteris quadriaurita 'Tricolor'

Pteris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pteris quadriaurita 'Tricolor' is een varensoort met opvallende bladeren die tot wel 60 cm lang kunnen worden. De bladeren hebben een prachtige driekleurige tekening met groen, wit en roze tinten. Deze varen gedijt het beste op een plek met indirect zonlicht en regelmatig vochtige grond. Het is een mooie toevoeging aan een kamerplantencollectie of als decoratieve plant in een schaduwtuin. Regelmatig snoeien zorgt ervoor dat de plant gezond en compact blijft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect licht krijgt en regelmatig water krijgt. Af en toe de bladeren afstoffen en de plant verpotten indien nodig, zal helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, deze kamerplant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom op een plek met indirect zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Pteris quadriaurita 'Tricolor' heeft behoefte aan regelmatige bewatering, ongeveer 1-2 keer per week, afhankelijk van de omstandigheden in je huis. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten door.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte plek met wat schaduw. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is daarom aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht te houden, aangezien dit de groei kan belemmeren. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt.

  De Pteris quadriaurita 'Tricolor' bloeit niet en produceert geen bloemen. Deze plant is voornamelijk decoratief door zijn opvallende bladeren het hele jaar door.

  Ja, de Pteris quadriaurita 'Tricolor' heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het is dus een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een constante temperatuur binnen dit bereik zorgt ervoor dat de plant gezond en gelukkig blijft. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme kou of hitte.

 • Deze plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden, maar het is wel belangrijk om dode of beschadigde bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Gebruik een scherpe schaar of snoeischaar om bladeren weg te knippen. Vermijd overmatig snoeien, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Deze plant gedijt het beste in potgrond die goed vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Zorg ervoor dat de potgrond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Voed de plant regelmatig met meststoffen voor kamerplanten voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en geef regelmatig vloeibare meststof tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verpotten om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg dat de grond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe voeding voor kamerplanten om gezond te blijven.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of spons. Gebruik lauwwarm water om eventueel vuil te verwijderen. Pas op dat je de bladeren niet beschadigt tijdens het schoonmaken.

  De Pteris quadriaurita 'Tricolor' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei en kleurbehoud. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige belichting van alle bladeren.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of grote temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Een luchtvochtigheid van rond de 60-70% is ideaal voor deze plant om goed te gedijen. Zorg voor voldoende vochtigheid, vooral in de winter wanneer de lucht vaak droger is. Regelmatig besproeien of een luchtbevochtiger gebruiken kan de luchtvochtigheid verhogen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om af en toe de pH-waarde van de bodem te meten en indien nodig de grond aan te passen met kalk of zwavel.

  Kamerplanten zoals Pteris quadriaurita 'Tricolor' hebben regelmatig mest nodig, vooral tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantmest om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  Pteris quadriaurita 'Tricolor' is een varensoort met opvallende bladeren die tot wel 60 cm lang kunnen worden. De bladeren hebben een prachtige driekleurige tekening met groen, wit en roze tinten. Deze varen gedijt het beste op een plek met indirect zonlicht en regelmatig vochtige grond. Het is een mooie toevoeging aan een kamerplantencollectie of als decoratieve plant in een schaduwtuin. Regelmatig snoeien zorgt ervoor dat de plant gezond en compact blijft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.