Hedera helix 'Jacobine'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera helix 'Jacobine' is een klimmende klimopplant met opvallende geelgroene bladeren die een vleugje zilver hebben en een karakteristieke witte rand. De bladeren zijn heldergroen van kleur en hebben een hartvormige vorm. Deze plant is wintergroen en kan zowel binnen als buiten groeien, bij voorkeur in de halfschaduw. 'Jacobine' is een decoratieve plant die goed gebruikt kan worden als bodembedekker of om muren en schuttingen te bedekken. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Hedera helix 'Jacobine' is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Hij gedijt goed bij regelmatig water geven en heeft slechts af en toe wat snoeiwerk nodig. Zorg voor voldoende licht en de plant zal gezond blijven.

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond met je vinger om te zien of de plant water nodig heeft.

  Hedera helix 'Jacobine' houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt het beste op een plek met helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden, dus het is beter om de plant uit de felle zon te houden. Zorg voor een plek met voldoende licht, maar vermijd directe blootstelling aan de zon.

  Ja, Hedera houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen voor optimale groei. Een warme omgeving helpt de plant gezond te blijven en zich goed te ontwikkelen.

  'Hedera helix 'Jacobine' bloeit in de maanden september en oktober. De bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, ik sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimaal groeiklimaat voor mij als kamerplant. Zorg er dus voor dat mijn standplaats niet te warm of te koud is.

 • De plant moet regelmatig worden gesnoeid om zijn compacte vorm te behouden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrondmix voor kamerplanten. De potgrond moet rijk zijn aan voedingsstoffen en licht zuur zijn om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Een lichtvochtige bodem met een neutrale tot lichtzure pH is ideaal. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats. Snoei dode of beschadigde bladeren en takken indien nodig. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof van de bladeren af te vegen. Af en toe kun je de bladeren ook besproeien met water om ze op te frissen. Verwijder eventuele dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Regelmatig draaien van de plant kan zorgen voor gelijkmatige groei aan alle kanten.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Houd de plant weg van tocht en temperatuurschommelingen om gezond te blijven. Een constante temperatuur is belangrijk voor de groei en bloei van deze kamerplant.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid is geschikt voor deze plant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de wintermaanden. Regelmatig sproeien met water kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor groene planten. Overbemesting kan leiden tot bladverbranding en andere gezondheidsproblemen, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Hedera helix 'Jacobine' is een klimmende klimopplant met opvallende geelgroene bladeren die een vleugje zilver hebben en een karakteristieke witte rand. De bladeren zijn heldergroen van kleur en hebben een hartvormige vorm. Deze plant is wintergroen en kan zowel binnen als buiten groeien, bij voorkeur in de halfschaduw. 'Jacobine' is een decoratieve plant die goed gebruikt kan worden als bodembedekker of om muren en schuttingen te bedekken. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.