Anthurium (Andreanum Grp) 'Lucia'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Lucia' is een prachtige plant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige schutbladeren. Deze kamerplant bloeit langdurig en is perfect voor het toevoegen van een vleugje kleur en elegantie aan elke ruimte. De 'Lucia' heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed bij helder, indirect licht en regelmatig water geven. Deze Anthurium is vrij gemakkelijk te verzorgen en kan een aanwinst zijn voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers. Geniet van de prachtige bloemen en het weelderige blad van de Anthurium 'Lucia' in je interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Lucia' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft regelmatig water nodig en een lichte standplaats, maar verder heeft hij weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke kamerplant die lang kan meegaan.

  Ja, Anthuriums hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Anthurium 'Lucia' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Anthurium houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Felle zonnestralen kunnen bladeren verbranden. Plaats de plant daarom op een locatie met helder, maar diffuus licht.

  Ja, de Anthurium houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 20 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht. Het is daarom aan te raden om de plant op een warme en tochtvrije plek te plaatsen.

  De Anthurium 'Lucia' bloeit meestal in de maanden maart tot en met september. De bloeiperiode kan variëren en kan enkele weken tot zelfs enkele maanden duren.

  Ja, Anthurium planten hebben luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Anthurium planten zijn daarom uitstekende keuzes voor in huis.

  Ja, Anthuriums houden van een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om ze op een plek te zetten waar de temperatuur niet te veel schommelt. Zo kunnen ze optimaal groeien en bloeien.

 • Anthuriums hebben zelden snoei nodig, maar dode bladeren en bloemen kunnen verwijderd worden met een schone schaar of snoeischaar. Knip de bladeren en bloemen zo dicht mogelijk bij de stam af om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de snijgereedschap schoon is om infecties te voorkomen.

  De Anthurium 'Lucia' heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goed afvoergaten heeft om wortelrot te voorkomen.

  De Anthurium 'Lucia' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat de grond niet uitdroogt. Het is aanbevolen om de plant in de lente en zomer regelmatig plantenvoeding te geven voor een optimale groei.

  De Anthurium 'Lucia' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. De bodem moet vochtig worden gehouden, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  De Anthurium vereist regelmatige bewatering, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant eens in de 2 weken plantenvoeding om gezond te houden.

  Anthurium 'Lucia' kan het beste schoongemaakt worden door de bladeren zachtjes af te nemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat er geen water op de bloemen komt. Het is belangrijk om regelmatig stof en vuil van de bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Anthurium (Andreanum Grp) 'Lucia' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Plaats de plant op een plek waar het veel natuurlijk licht krijgt, zoals bij een raam op het oosten of westen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur niet onder de 16 graden Celsius komt. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of op een plek waar de temperatuur sterk schommelt.

  Houd de luchtvochtigheid hoog door regelmatig te sproeien met water en de plant op een schotel met water te plaatsen. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden voor deze kamerplant. Voorkom dat de lucht te droog wordt, dit kan de gezondheid van de plant aantasten.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Lucia' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad in de gaten te houden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan hierbij helpen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten in de lente en zomer, en verminder de bemesting in de herfst en winter. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Lucia' is een prachtige plant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige schutbladeren. Deze kamerplant bloeit langdurig en is perfect voor het toevoegen van een vleugje kleur en elegantie aan elke ruimte. De 'Lucia' heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed bij helder, indirect licht en regelmatig water geven. Deze Anthurium is vrij gemakkelijk te verzorgen en kan een aanwinst zijn voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers. Geniet van de prachtige bloemen en het weelderige blad van de Anthurium 'Lucia' in je interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.