Anthurium (Andreanum Grp) 'Lipstick'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Lipstick' is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op lippenstift, vandaar de naam. De bloemen kunnen langdurig bloeien en zorgen voor een vrolijke en exotische sfeer in huis. Deze Anthurium heeft een sterke en makkelijk te onderhouden plant, ideaal voor mensen die niet veel ervaring hebben met planten verzorgen. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht, en geef regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft. Regelmatig besproeien helpt ook om de luchtvochtigheid hoog te houden en de plant gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Geef hem regelmatig water en zet hem op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Af en toe besproeien met water bevordert de groei.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Lipstick' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een heldere plek zonder directe blootstelling aan de zon. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te gedijen.

  De Anthurium plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, zo'n 1-2 keer per week. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Het is verstandig om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van felle zon en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een plek met helder, maar verspreid licht.

  Ja, de Anthurium 'Lipstick' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 20 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ook voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Anthurium (Andreanum Grp) 'Lipstick' bloeit gewoonlijk van februari tot september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, Anthurium planten in het algemeen staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen giftige stoffen uit de lucht te filteren en kunnen de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Anthurium planten produceren ook zuurstof en dragen bij aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de ideale temperatuur voor mij ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om mij niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats mij dus op een stabiele en warme plek in huis.

 • Je kunt dode bladeren en bloemen van de Anthurium plant regelmatig verwijderen om de groei te bevorderen. Gebruik een scherpe schaar om de bladeren en bloemen dicht bij de stam af te knippen. Zorg ervoor dat de snoeigereedschap schoon en scherp is om beschadiging aan de plant te voorkomen.

  De Anthurium 'Lipstick' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant gedijt goed in losse, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Voor kamerplanten zoals de Anthurium is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt. Een luchtige bodemkwaliteit bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat maar niet in direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig water. Voeg in de lente en zomer eens in de twee weken voeding toe.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of spons. Spuit de bladeren niet direct met water, maar gebruik een plantenspuit met lauwwarm water om ze te reinigen. Vergeet niet om ook de pot regelmatig af te stoffen.

  Anthurium (Andreanum Grp) 'Lipstick' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Zet de plant niet in direct zonlicht, maar wel op een plek waar genoeg licht binnenkomt. Vermijd ook te donkere standplaatsen om de plant gezond te houden.

  Anthuriums gedijen het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen. Koude temperaturen kunnen de groei van de plant vertragen.

  Een hoge luchtvochtigheid is belangrijk voor de Anthurium plant om te gedijen. Het wordt aanbevolen om de luchtvochtigheid rond de 60-80% te houden. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door de plant op een schaal met water en kiezelstenen te plaatsen.

  Een Anthurium plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met speciale meststoffen. Het handhaven van de juiste zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Anthurium heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Meststoffen kunnen het beste worden gegeven in de lente en zomer, met een lagere dosering in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Lipstick' is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op lippenstift, vandaar de naam. De bloemen kunnen langdurig bloeien en zorgen voor een vrolijke en exotische sfeer in huis. Deze Anthurium heeft een sterke en makkelijk te onderhouden plant, ideaal voor mensen die niet veel ervaring hebben met planten verzorgen. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht, en geef regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft. Regelmatig besproeien helpt ook om de luchtvochtigheid hoog te houden en de plant gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.