Ficus benjamina 'Golden King'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Golden King' is een mooie tropische kamerplant met glanzende, goudgele bladeren die een vleugje luxe toevoegen aan elke ruimte. Deze plant heeft een elegante en luchtige uitstraling door zijn smalle, hangende takken en kleine bladeren. De 'Golden King' gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is een goede keuze voor mensen met huisdieren, omdat de plant niet giftig is voor dieren. Regelmatig water geven en af en toe snoeien helpt om de Ficus benjamina 'Golden King' gezond en mooi te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Ficus Benjamina 'Golden King' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar pas op voor direct zonlicht. Daarnaast is het handig om de bladeren af en toe af te stoffen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Ficus benjamina 'Golden King' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Het vermijden van direct zonlicht is ook belangrijk om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Ficus benjamina 'Golden King' heeft twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar doet het goed bij helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden. Het beste is om de plant te plaatsen op een plek met een beetje schaduw.

  Ja, de Ficus benjamina 'Golden King' houdt van warmte en gedijt het beste bij constante temperaturen tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei.

  De Ficus benjamina 'Golden King' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode duurt gemiddeld ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Ficus benjamina 'Golden King' heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het kan schadelijke stoffen in de lucht filteren en zorgen voor een schonere en gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Ze voelt zich comfortabel bij deze temperatuur. Het is belangrijk om haar niet bloot te stellen aan extreme hitte of kou.

 • Het beste moment om een Ficus benjamina 'Golden King' te snoeien is in het voorjaar, vóórdat de groeiperiode begint. Verwijder beschadigde of dode takken en knip eventueel te lange takken bij. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt na het snoeien om nieuwe groei te stimuleren.

  De Ficus benjamina 'Golden King' heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten opdrogen. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode heeft de plant iets minder water nodig dan in de zomer.

  De Ficus benjamina 'Golden King' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is raadzaam om in het voorjaar de potgrond te vernieuwen of te voorzien van extra voedingsstoffen.

  Ficus benjamina 'Golden King' gedijt het beste in een luchtige en goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  De Ficus benjamina 'Golden King' heeft gemiddeld water nodig en mag niet te nat staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Regelmatig stof afnemen van de bladeren zorgt voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant te verwijderen om de fotosynthese te bevorderen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door de bladeren voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van bladglansmiddelen, omdat deze de poriën van de bladeren kunnen verstoppen.

  Deze plant houdt van veel indirect zonlicht en kan ook gedijen in halfschaduw. Zet hem dus op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor de Ficus benjamina 'Golden King' ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Temperaturen onder de 15 graden Celsius kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  De plant heeft graag een hoge luchtvochtigheid, rond de 60-80%. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant niet in de buurt van een kachel of directe verwarming om uitdroging te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen. Overmatige zure of basische grond kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  De Ficus benjamina 'Golden King' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten, zoals een 20-20-20 formule, eens per maand. Stop met bemesten in de herfst en winter wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Golden King' is een mooie tropische kamerplant met glanzende, goudgele bladeren die een vleugje luxe toevoegen aan elke ruimte. Deze plant heeft een elegante en luchtige uitstraling door zijn smalle, hangende takken en kleine bladeren. De 'Golden King' gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is een goede keuze voor mensen met huisdieren, omdat de plant niet giftig is voor dieren. Regelmatig water geven en af en toe snoeien helpt om de Ficus benjamina 'Golden King' gezond en mooi te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.