Rhododendron (Simsii Grp) Hellmut Vogel

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron (Simsii Grp) Hellmut Vogel is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende ovale bladeren en prachtige bloemen. De bloemen zijn groot, trechtervormig en hebben een opvallende roze kleur met een vleugje oranje. Deze plant bloeit in het voorjaar en geeft een levendige en kleurrijke uitstraling aan de tuin of border. Hellmut Vogel is winterhard en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Deze Rhododendron is een populaire keuze voor liefhebbers van mooie en opvallende bloeiende planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Rhododendron (Simsii Grp) Hellmut Vogel is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en gedijt goed binnenshuis. Ze hebben regelmatig water en voldoende licht nodig voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en te controleren op eventuele plagen.

  Ja, Rhododendrons hebben veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht in de zomer. Een standplaats met veel indirect zonlicht is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Gemiddeld zal de plant één tot twee keer per week water nodig hebben, afhankelijk van de omgevingscondities en de grootte van de pot.

  De Rhododendron(Simsii Grp) Hellmut Vogel houdt niet van direct zonlicht en prefereert lichte schaduw. Te felle zon kan bladverbranding veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, de "Rhododendron (Simsii Grp) Hellmut Vogel" houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Warmte en licht zorgen voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Rhododendron (Simsii Grp) Hellmut Vogel bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Rhododendron is een luchtzuiverende plant en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en produceert zuurstof tijdens het fotosynthese proces. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei en bloei. Let op dat de plant niet blootgesteld wordt aan te warme of te koude temperaturen.

 • Het is belangrijk om de Rhododendron regelmatig te snoeien om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventuele uitlopers weg om de plant compact te houden. Snoei bij voorkeur na de bloei in het voorjaar.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt is. Vermijd dat de wortels in stilstaand water staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een lichtzure potgrond nodig. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor zuurminnende planten. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft maar niet drassig wordt.

  De Rhododendron houdt van zure grond met een goede afwatering. Zorg ervoor dat de bodem humusrijk is en voldoende vocht vasthoudt. Gebruik bij voorkeur een speciale rhododendron potgrond voor een optimale groei en bloei.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig voeding tijdens de bloeiperiode.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Besproei de bladeren af en toe met water om stof te verwijderen en de plant fris te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Rhododendron Simsii Grp Hellmut Vogel heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de hete middaguren. Zorg voor minstens 4-6 uur per dag direct zonlicht voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  Deze plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien en een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet onder de 60% komt.

  Deze plant gedijt het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig te verzuren met speciale meststoffen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen.

  De Rhododendron heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik bij voorkeur een speciale meststof voor zuurminnende planten zoals Rhododendrons. Bemest de planten in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Rhododendron (Simsii Grp) Hellmut Vogel is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende ovale bladeren en prachtige bloemen. De bloemen zijn groot, trechtervormig en hebben een opvallende roze kleur met een vleugje oranje. Deze plant bloeit in het voorjaar en geeft een levendige en kleurrijke uitstraling aan de tuin of border. Hellmut Vogel is winterhard en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Deze Rhododendron is een populaire keuze voor liefhebbers van mooie en opvallende bloeiende planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.