Tillandsia xerographica

Tillandsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tillandsia xerographica is een bijzondere luchtplant met zilverachtige, golvende bladeren die in rozetvorm groeien. Deze plant heeft een elegante uitstraling en kan een indrukwekkende grootte bereiken van wel 60 centimeter in diameter. Tillandsia xerographica heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een warme en droge omgeving. Het is een langzaam groeiende plant die af en toe water nodig heeft door nevelen of onderdompelen. Deze plant wordt vaak gebruikt in decoratieve arrangementen en kan zowel binnen als buiten worden geplaatst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om hem af en toe te sproeien en te zorgen voor voldoende licht. Daarnaast kan hij goed gedijen in een normale kamertemperatuur.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek met veel helder, indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Het is belangrijk om hem regelmatig te draaien zodat alle kanten van de plant voldoende licht krijgen.

  De Tillandsia xerographica heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de plant goed te laten drogen tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van helder, indirect licht en kan verbranden als hij te veel direct zonlicht krijgt. Het is daarom belangrijk om hem te beschermen tegen felle zonnestralen. Plaats hem op een plek met helder, gefilterd licht voor de beste groei.

  Ja, Tillandsia xerographica houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 27 graden Celsius. Ze kunnen niet goed tegen koude tocht of vorst. Het is daarom belangrijk om ze op een warme en tochtvrije plek te plaatsen.

  "Tillandsia xerographica" bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer 1 tot 3 maanden duren.

  Ja, de plant helpt bij het zuiveren van de lucht door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Hierdoor draagt de plant bij aan een gezondere leefomgeving binnenhuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om deze temperatuur te handhaven om de gezondheid van de plant te bevorderen. Warmere of koudere temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Tillandsia xerographica hoeft niet gesnoeid te worden, omdat het een langzaam groeiende plant is. Eventuele dode bladeren kunnen voorzichtig worden verwijderd om de uitstraling van de plant te verbeteren. Verwijder echter niet te veel bladeren, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Deze plant heeft weinig water nodig en kan goed overleven met sporadische besproeiing. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien met een plantenspuit. Zorg ervoor dat de plant goed kan opdrogen tussen waterbeurten door.

  Deze plant heeft geen potgrond nodig, omdat hij water en voedingsstoffen via zijn bladeren opneemt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien of te laten weken. Zorg er wel voor dat de plant na het besproeien goed kan drogen om rotting te voorkomen.

  Deze plant heeft geen bodem nodig, aangezien hij epifytisch is en voedingsstoffen en vocht uit de lucht haalt. Het gebruik van speciale grond of meststof is niet nodig voor deze plant. Het is belangrijk om de luchtwortels regelmatig te besproeien met water.

  De Tillandsia xerographica heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een lichte en luchtige omgeving. Besproei de plant eens per week met water en geef hem af en toe wat plantenvoeding voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Tillandsia xerographica kan worden schoongemaakt door de bladeren regelmatig af te stoffen met een zachte borstel of doek. Gebruik lauw water om de plant af en toe te besproeien en zo stof te verwijderen. Vermijd hierbij dat er water in het hart van de plant terechtkomt om rotting te voorkomen.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant dicht bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. In de zomer kan de plant ook buiten worden geplaatst op een beschutte plek.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft en niet blootgesteld wordt aan tocht.

  Deze plant gedijt het beste bij een luchtvochtigheid tussen de 50% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is om uitdroging te voorkomen. Regelmatig sproeien of misten kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Tillandsia xerographica gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde van 6 tot 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het verzorgen van de plant.

  Kamerplanten hebben over het algemeen geen extra bemesting nodig, omdat ze weinig voedingsstoffen uit de bodem halen. Ze kunnen eens in de paar maanden worden bemest met een speciale kamerplantenmeststof, maar pas op voor overbemesting. Het is belangrijk om de planten te volgen en alleen te bemesten als ze tekenen van voedingstekorten vertonen.

 • Omschrijving

  Tillandsia xerographica is een bijzondere luchtplant met zilverachtige, golvende bladeren die in rozetvorm groeien. Deze plant heeft een elegante uitstraling en kan een indrukwekkende grootte bereiken van wel 60 centimeter in diameter. Tillandsia xerographica heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een warme en droge omgeving. Het is een langzaam groeiende plant die af en toe water nodig heeft door nevelen of onderdompelen. Deze plant wordt vaak gebruikt in decoratieve arrangementen en kan zowel binnen als buiten worden geplaatst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.