Chrysanthemum (Indicum Grp) Quick Marie Mauve

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum Quick Marie Mauve is een prachtige plant met paarse bloemen die door hun kleur en vorm direct de aandacht trekken. Deze plant behoort tot de Indicum groep en staat bekend om zijn lange bloeiperiode in de herfst. De bloemen hebben een opvallende trosvorm en verspreiden een aangename geur. De Chrysanthemum Quick Marie Mauve is een makkelijke plant om te verzorgen en gedijt goed in zowel de volle zon als halfschaduw. Het is een mooie aanvulling voor in de tuin of op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Chrysanten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen het beste op een lichte plek staan. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen.

  De Chrysant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien, plaats hem dus op een plek met veel natuurlijk licht. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Chrysanthemum Indicum Groep heeft regelmatig water nodig, maar geef het niet te vaak water. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven dan in de winter.

  De plant houdt niet van felle zon, het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren van de plant. De plant gedijt het beste bij matig licht.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Quick Marie Mauve houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om zijn groei te bevorderen. Het vermijden van tocht en kou is essentieel voor een gezonde ontwikkeling.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Quick Marie Mauve bloeit meestal van september tot november en de bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Quick Marie Mauve heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Kamerplanten zoals deze kunnen schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en omzetten in zuurstof, wat de luchtkwaliteit kan bevorderen. Het regelmatig onderhouden van de plant kan helpen om de lucht in de ruimte fris en schoon te houden.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. De ideale temperatuur voor deze kamerplant is gematigd. Zorg voor een constante temperatuur om de plant gezond te houden.

 • Deze plant moet regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder regelmatig dode of verwelkte bloemen en takken. Het is ook goed om de plant na de bloei terug te snoeien om de groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen, om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode kan de plant wat minder water nodig hebben.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Quick Marie Mauve heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg voor een neutrale pH-waarde en vermijd langdurig natte voeten. Regelmatig bemesten met een uitgebalanceerde voeding is aanbevolen voor een gezonde groei.

  De Chrysanthemum heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe worden afgeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen. Eventuele dode bladeren kunnen worden verwijderd door ze voorzichtig af te knippen met een scherpe schaar. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de plant, omdat dit schadelijk kan zijn.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Quick Marie Mauve heeft graag veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een lichte ruimte, maar niet in de volle zon. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuur onder de 10 graden Celsius. Boven de 24 graden Celsius kan de plant ook last krijgen van stress.

  Een luchtvochtigheid van rond de 60% is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtigheid krijgt door regelmatig te sproeien met water. Voorkom echter dat er druppels op de bloemen vallen om schade te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Quick Marie Mauve geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om een ​​kamerplant zoals deze gezond te houden, is regelmatige bemesting essentieel. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum Quick Marie Mauve is een prachtige plant met paarse bloemen die door hun kleur en vorm direct de aandacht trekken. Deze plant behoort tot de Indicum groep en staat bekend om zijn lange bloeiperiode in de herfst. De bloemen hebben een opvallende trosvorm en verspreiden een aangename geur. De Chrysanthemum Quick Marie Mauve is een makkelijke plant om te verzorgen en gedijt goed in zowel de volle zon als halfschaduw. Het is een mooie aanvulling voor in de tuin of op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.