Philodendron 'Imperial Green'

Philodendron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Philodendron 'Imperial Green' is een prachtige klimplant met grote, glanzende groene bladeren. Deze plant is zeer gemakkelijk te verzorgen en kan zowel in huis als in de tuin groeien. Het is een luchtzuiverende plant die zorgt voor een gezondere leefomgeving. De 'Imperial Green' gedijt goed op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe wat voeding zorgt ervoor dat deze plant gezond en mooi blijft groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Philodendron 'Imperial Green' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die goed gedijt in kamers met gematigd licht en regelmatig water. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  De Philodendron 'Imperial Green' heeft veel licht nodig om goed te groeien en te gedijen. Plaats de plant bij voorkeur dicht bij een raam op het oosten of westen waar het indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

  De Philodendron 'Imperial Green' moet ongeveer 1 keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt, maar niet volledig uitdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Nee, de Philodendron 'Imperial Green' houdt niet van felle zon, maar heeft liever indirect licht. Beste plek is bij een raam op het noorden of oosten. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, de Philodendron 'Imperial Green' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  De Philodendron 'Imperial Green' bloeit zelden binnenshuis en produceert kleine, groenachtige bloemen in de lente en de zomer. De bloeiperiode kan enkele weken duren.

  Ja, de Philodendron 'Imperial Green' is luchtzuiverend en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het verwijdert schadelijke stoffen, zoals formaldehyde, uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die de lucht zuiveren en tevens een decoratieve uitstraling hebben.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en houdt de plant gezond en gelukkig. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden om stress voor de plant te voorkomen.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar kan gedaan worden om de groei te controleren of om dode bladeren te verwijderen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de bladeren af te knippen. Zorg ervoor dat er altijd minstens één gezonde bladsteel overblijft na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te lang doorweekt blijft. Laat de bovenste laag van de grond tussen twee gietbeurten door licht opdrogen. Gebruik lauw water op kamertemperatuur om de plant te besproeien.

  De Philodendron 'Imperial Green' geeft de voorkeur aan goed doorlatende en voedzame potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen door middel van plantenvoeding.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Zorg ook voor voldoende afwatering om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen. Reinig de bladeren van stof om de groei te bevorderen.

  Om stof en vuil te verwijderen, kun je de bladeren van de plant afnemen met een vochtige doek of spons. Voor hardnekkige vlekken kun je een mengsel van water en mild afwasmiddel gebruiken. Zorg ervoor dat de bladeren van de plant goed droog zijn voordat je hem terugzet op zijn plek.

  De Philodendron 'Imperial Green' gedijt het beste op een plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar niet te fel.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij koude tocht of warmtebronnen staat om stress te voorkomen. Houd de plant weg van extreme temperaturen om optimale groei en gezondheid te bevorderen.

  Een luchtvochtigheid van rond de 60-70% is ideaal voor kamerplanten zoals Philodendron 'Imperial Green'. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, het plaatsen van een luchtbevochtiger of het groeperen van planten bij elkaar. Houd de luchtvochtigheid goed in de gaten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Philodendron 'Imperial Green' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde, tussen de 5,5 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, terwijl een te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffentekorten. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben in het algemeen baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig en bemest de plant niet vaker dan aanbevolen.

 • Omschrijving

  De Philodendron 'Imperial Green' is een prachtige klimplant met grote, glanzende groene bladeren. Deze plant is zeer gemakkelijk te verzorgen en kan zowel in huis als in de tuin groeien. Het is een luchtzuiverende plant die zorgt voor een gezondere leefomgeving. De 'Imperial Green' gedijt goed op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe wat voeding zorgt ervoor dat deze plant gezond en mooi blijft groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.