Ficus benjamina Bushy King

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina Bushy King is een prachtige kamerplant met smalle, glanzende groene bladeren. Deze plant heeft een compacte en bossige groeivorm, waardoor hij er vol en weelderig uitziet. De Bushy King is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in een lichte omgeving, maar niet direct zonlicht nodig heeft. Deze ficussoort heeft regelmatig water nodig en af en toe wat plantenvoeding om gezond te blijven. Met zijn elegante uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen is de Ficus benjamina Bushy King een populaire keuze voor in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is relatief gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij indirect zonlicht. Af en toe snoeien en bemesten is voldoende om hem gezond te houden.

  Ja, de Ficus benjamina Bushy King heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het liefst staat de plant voor een raam op het oosten of westen.

  De "Ficus benjamina Bushy King" heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden. Het is ook goed om de bladeren regelmatig te besproeien.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is het beste om hem niet bloot te stellen aan felle zon. Het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Het zal hem helpen om gezond en gelukkig te blijven.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft een ideale groeitemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water en zorg voor een hoge luchtvochtigheid.

  De Ficus benjamina Bushy King bloeit in de maanden maart tot en met juni. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden in de kamer waar de plant staat.

  Ja, de Ficus benjamina Bushy King heeft de kwaliteit om de lucht in huis te zuiveren. Het staat bekend om het filteren van giftige stoffen uit de lucht, waardoor het de luchtkwaliteit verbetert. Dit maakt het een uitstekende keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant houdt van een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of verwarmingsbronnen.

 • De "Ficus benjamina Bushy King" kan gesnoeid worden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Snoei dode of beschadigde bladeren en takken regelmatig voor een gezonde groei. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de grond te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond drogen tussen gietbeurten in. Gebruik lauw water en vermijd dat er water op de bladeren blijft staan om schimmel te voorkomen.

  De Ficus benjamina Bushy King gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Gebruik een mix met veel organisch materiaal, zoals compost of turf, voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Voor een Kamerplant zoals de "Ficus benjamina Bushy King" is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het regelmatig controleren van de bodemvochtigheid en het gebruik van meststoffen tijdens het groeiseizoen zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond.

  De bladeren van deze plant kunnen stof verzamelen, dus af en toe afnemen met een vochtige doek kan helpen om ze schoon te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Regelmatig besproeien met water kan ook helpen om de bladeren schoon en gezond te houden.

  De Ficus benjamina Bushy King heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Ficus benjamina Bushy King gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotse temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant geen extreme temperaturen ervaart.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant, idealiter tussen de 50-80%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant op een schaal met water te zetten. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden en bladval.

  Deze plant gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Houd de zuurgraad van de bodem in de gaten door regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Het is belangrijk om de zuurgraad op het juiste niveau te houden om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze kamerplant heeft in het groeiseizoen extra voeding nodig. Gebruik een vloeibare meststof voor groene planten om de twee weken. In de wintermaanden is het voldoende om de plant eens per maand te bemesten.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina Bushy King is een prachtige kamerplant met smalle, glanzende groene bladeren. Deze plant heeft een compacte en bossige groeivorm, waardoor hij er vol en weelderig uitziet. De Bushy King is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in een lichte omgeving, maar niet direct zonlicht nodig heeft. Deze ficussoort heeft regelmatig water nodig en af en toe wat plantenvoeding om gezond te blijven. Met zijn elegante uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen is de Ficus benjamina Bushy King een populaire keuze voor in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.