Freesia

Freesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Freesia is een tropische bloeiende plant met geurige bloemen die in verschillende kleuren voorkomen, zoals wit, roze, geel en paars. De bloemen groeien in kleine trossen aan lange, slanke stelen en hebben een heerlijke zoete geur. Freesia's gedijen het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige locatie. De plant wordt vaak gebruikt als snijbloem in boeketten en bloemstukken vanwege de prachtige bloemen en de aangename geur. Freesia's bloeien meestal in de lente en de zomer en zijn een populaire keuze voor tuinen en bloempotten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant vereist weinig onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten. Ook is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een zonnige plek in huis. Een raam op het zuiden is ideaal voor kamerplanten die veel licht nodig hebben.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten in.

  Freesia houdt van een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het beste is een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Te veel zon kan de plant beschadigen.

  Ja, de Freesia houdt van warmte en lichte omgevingen. Het gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen koude temperaturen.

  De plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Freesia plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een goede plant voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht.

  Ja, de plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur constant tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant daarom op een warme, maar niet te hete locatie in huis.

 • Het is belangrijk om verwelkte bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen. Snoei de stelen helemaal terug tot aan de basis zodra alle bloemen zijn uitgebloeid. Hierdoor blijft de plant er verzorgd uitzien en stimuleer je nieuwe bloemvorming.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Het is belangrijk dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bloemen.

  Freesia's gedijen goed in een goed doorlatende potgrondmix die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit de wortels kan verstikken. Gebruik een pot met voldoende drainagegaten om overtollig water weg te laten lopen.

  Een goede kwaliteit potgrond met voldoende drainage is belangrijk voor de groei van deze plant. Zorg ervoor dat de grond licht en luchtig is om wateroverlast te voorkomen. Voeg eventueel organisch materiaal toe voor extra voeding en structuur.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef de plant regelmatig voeding voor bloeiende planten in de lente en zomer. Plaats de plant op een lichte plek, uit de directe zon.

  . Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek of een plantenspuit. Vergeet niet om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Het is ook goed om de plant af en toe onder de douche te zetten om stof en eventuele plagen weg te spoelen.

  De Freesia is een plant die veel licht nodig heeft om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis waar het indirect zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  Een Freesia gedijt het beste in een gematigd warme temperatuur van 15-20°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden. Te hoge temperaturen kunnen de bloei beïnvloeden.

  Een ideale luchtvochtigheid voor deze plant ligt tussen de 40% en 60%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te besproeien met water, vooral tijdens droge periodes. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelproblemen bij de wortels.

  De Freesia gedijt het best in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 6.5. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het regelmatig testen en aanpassen van de bodem pH kan helpen om de Freesia te laten floreren.

  Kamerplanten zoals Freesia hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de planten om de 2-3 weken volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Freesia is een tropische bloeiende plant met geurige bloemen die in verschillende kleuren voorkomen, zoals wit, roze, geel en paars. De bloemen groeien in kleine trossen aan lange, slanke stelen en hebben een heerlijke zoete geur. Freesia's gedijen het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige locatie. De plant wordt vaak gebruikt als snijbloem in boeketten en bloemstukken vanwege de prachtige bloemen en de aangename geur. Freesia's bloeien meestal in de lente en de zomer en zijn een populaire keuze voor tuinen en bloempotten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.