Spathiphyllum 'Mozart'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spathiphyllum 'Mozart' is een prachtige kamerplant met glanzende donkergroene bladeren en elegante witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor het een populaire keuze is voor binnenshuis. Spathiphyllum 'Mozart' gedijt goed in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Het is een relatief gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist. De witte bloemen van Spathiphyllum 'Mozart' kunnen bloeien gedurende het hele jaar, waardoor het een mooie aanvulling is op elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant uit direct zonlicht te houden. Een normale kamertemperatuur is ideaal voor deze plant.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat hij in een lichte ruimte staat, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid licht en warmte in de ruimte. Het is belangrijk om de aarde licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Kamerplanten houden over het algemeen niet van direct zonlicht en kunnen hierdoor verbranden. Het is beter om ze op een plek te zetten met indirect, helder licht. Te veel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, de plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van tocht staat.

  De Spathiphyllum 'Mozart' bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant zich bevindt.

  Ja, de Spathiphyllum 'Mozart' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een populaire keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden om de gezondheid van de plant te behouden. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of extreme temperatuurverschillen.

 • Om de plant gezond te houden, kunt u dode of verkleurde bladeren afknippen met een scherpe snoeischaar. Snoei bloemen na de bloei zo dicht mogelijk bij de basis van de plant om nieuwe groei te stimuleren. Overmatig snoeien kan stress veroorzaken, dus beperk snoeien tot alleen wanneer nodig.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond droog aanvoelen voordat je opnieuw water geeft. Geef de plant water bij voorkeur met lauw water.

  De juiste potgrond voor deze plant is een mengsel van universele potgrond met extra veenmos of compost. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te compact wordt. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te voeden met meststoffen die speciaal voor kamerplanten zijn samengesteld.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk dat de wortels niet te lang nat blijven staan om rotting te voorkomen. Een luchtige en voedzame bodem bevordert een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder ook eventuele dode bladeren om de plant gezond te houden. Regelmatig sproeien met water kan ook helpen om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Spathiphyllum 'Mozart' heeft behoefte aan een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een ruimte met helder, diffuus licht voor de beste groei. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei van de plant.

  Spathiphyllum 'Mozart' gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. De plant houdt niet van temperatuurschommelingen en tocht, dus het is belangrijk om een stabiele temperatuur te behouden. Als de temperatuur te laag is, kan dit de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals de Spathiphyllum 'Mozart' dienen te worden gehouden in een omgeving met een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden en uitdroging te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant uit de buurt van tocht en verwarmingselementen te houden om de luchtvochtigheid te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals de Spathiphyllum 'Mozart' is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur is, aangezien dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren en de groei van de plant kan belemmeren. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om in de lente en zomerperiode eens in de 2 weken vloeibare kamerplantenmest te geven. In de herfst en winter kan de bemesting verminderd worden naar eens in de 4 tot 6 weken.

 • Omschrijving

  Spathiphyllum 'Mozart' is een prachtige kamerplant met glanzende donkergroene bladeren en elegante witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor het een populaire keuze is voor binnenshuis. Spathiphyllum 'Mozart' gedijt goed in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Het is een relatief gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist. De witte bloemen van Spathiphyllum 'Mozart' kunnen bloeien gedurende het hele jaar, waardoor het een mooie aanvulling is op elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.