Impatiens (New Guinea Grp) Tonga

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Tonga is een kleurrijke en populaire plant die bloeit met grote en opvallende bloemen in verschillende tinten, waaronder roze, paars en wit. De plant groeit compact en heeft een bossige groeiwijze, waardoor het een mooie en volle uitstraling heeft. Impatiens Tonga gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien. Deze plant is ideaal voor het opfleuren van bloempotten, hanging baskets en borders in de tuin. Impatiens Tonga trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en voldoende licht zijn voldoende voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan felle zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat hij minstens een paar uur per dag indirect zonlicht krijgt. Plaats de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant water als de toplaag van de grond droog aanvoelt.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Tonga houdt niet van de felle zon en doet het het beste op een plek met indirect licht. Te veel zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren en minder mooie bloei. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft een ideale groeitemperatuur tussen 18 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten, maar wel uit de volle zon. Het is goed om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant bloeit van juni tot en met oktober en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. De exacte duur van de bloei is afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere lucht in huis. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en verbetert de luchtkwaliteit. Het is aanbevolen om meerdere luchtzuiverende planten in huis te plaatsen voor optimale resultaten.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur heeft een positief effect op de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groeiomstandigheden te creëren.

 • Knip regelmatig dode bloemen en bladeren weg om de plant gezond te houden. Knip lange scheuten terug om de groei van de plant te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar voor een compactere groei.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water staat om wortelrot te voorkomen. Vermijd het geven van te veel water, dit kan leiden tot problemen zoals gele bladeren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die licht vochtig wordt gehouden. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is luchtig, goed doorlatend en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, maar wel voldoende vocht vasthoudt. Een potgrond speciaal voor kamerplanten kan helpen om de juiste bodemkwaliteit te behouden.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig maar niet te drassig. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant te verwijderen met een zachte doek. Gebruik lauw water om de bladeren voorzichtig af te nemen en let op dat je de bloemen niet beschadigt. Je kunt eventuele dode bladeren of bloemen voorzichtig verwijderen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig en verdraagt geen direct zonlicht. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd blootstelling aan felle zonnestralen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt gedraaid om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen sterke temperatuurschommelingen ondergaat. Vermijd blootstelling aan tocht en koude luchtstromen.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te droge lucht, vooral in de wintermaanden. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omgeving te handhaven.

  De ideale zuurgraad voor Kamerplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een goede balans in de bodem pH bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant en zorgt voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof voor bloeiende kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Grp) Tonga is een kleurrijke en populaire plant die bloeit met grote en opvallende bloemen in verschillende tinten, waaronder roze, paars en wit. De plant groeit compact en heeft een bossige groeiwijze, waardoor het een mooie en volle uitstraling heeft. Impatiens Tonga gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien. Deze plant is ideaal voor het opfleuren van bloempotten, hanging baskets en borders in de tuin. Impatiens Tonga trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.