Impatiens (New Guinea Grp) Aruba

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Aruba is een kleurrijke en opvallende plant met opvallende bloemen. De plant bloeit rijkelijk en heeft een compacte groeiwijze, waardoor het een ideale keuze is voor bloembedden, borders en potten. De bloemen van de Impatiens (New Guinea Grp) Aruba kunnen variëren in kleur van roze en paars tot wit en rood, waardoor ze een vrolijke toevoeging zijn aan elke tuin. De plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te bloeien en te groeien. Impatiens (New Guinea Grp) Aruba is een populaire keuze voor tuiniers vanwege de heldere kleuren en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Impatiens Aruba plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale vereisten. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Bemest de plant indien nodig om gezonde groei te bevorderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant in een goed verlichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Vermijd echter wel dat de plant te drassig wordt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed in helder indirect licht. Het is daarom beter om de plant weg te houden van felle zonnestralen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en groeit het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Zet de plant op een plek met voldoende licht en bescherm hem tegen direct zonlicht.

  Deze plant bloeit meestal van de lente tot de herfst, afhankelijk van de omstandigheden. De bloeiperiode kan variëren van enkele maanden tot het hele jaar door. De bloemen blijven meestal enkele weken tot enkele maanden aan de plant.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezonde en frisse leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden voor een goede ontwikkeling van de Impatiens.

 • Voor het behouden van een compacte en gezonde groei, is het aan te raden regelmatig de uitgebloeide bloemen en vergeelde bladeren te verwijderen. Snoei de plant ook regelmatig om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Gebruik altijd scherpe snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen tussen de gietbeurten door. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Deze plant gedijt het beste in losse potgrond die goed vocht doorlaat. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en licht zuur is. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig de plant te verpotten.

  Impatiens (New Guinea Grp) Aruba gedijt goed in een goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet constant nat. Vermijd zware en compacte grondsoorten die de afvoer van water belemmeren.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd dat de wortels in water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of spons. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Een regelmatige besproeiing met water helpt ook om stof en vuil van de bladeren te verwijderen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Aruba heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 50% en 60% liggen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor kamerplanten zoals de "Impatiens (New Guinea Grp) Aruba" is het belangrijk dat de zuurgraad van de bodem licht zuur tot neutraal is. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd. Op deze manier kunnen de planten alle benodigde voedingsstoffen goed opnemen.

  Een goede bemesting voor Kamerplanten is belangrijk om de groei en bloei te stimuleren. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor Kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest regelmatig tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot de herfst.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Aruba is een kleurrijke en opvallende plant met opvallende bloemen. De plant bloeit rijkelijk en heeft een compacte groeiwijze, waardoor het een ideale keuze is voor bloembedden, borders en potten. De bloemen van de Impatiens (New Guinea Grp) Aruba kunnen variëren in kleur van roze en paars tot wit en rood, waardoor ze een vrolijke toevoeging zijn aan elke tuin. De plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te bloeien en te groeien. Impatiens (New Guinea Grp) Aruba is een populaire keuze voor tuiniers vanwege de heldere kleuren en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.