Impatiens (New Guinea Grp) Papete

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Papete is een kleurrijke en exotische plant met opvallende bloemen in tinten roze, paars en wit. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in de schaduwrijke delen van de tuin. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen en zorgen voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin. Impatiens (New Guinea Grp) Papete is eenvoudig te verzorgen en vereist regelmatig water geven om de grond vochtig te houden. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een natuurlijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk te onderhouden en heeft weinig zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten. Daarnaast is het goed om af en toe de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Deze plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet hem dus in een kamer met helder, maar niet direct zonlicht. Vermijd donkere hoekjes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom aanbevolen om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft een minimale temperatuur van 15 graden Celsius nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om optimale groei te bevorderen. Een te koude omgeving kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Deze plant bloeit meestal van de lente tot de herfst en de bloei kan duren van enkele weken tot enkele maanden. Het is een prachtige toevoeging aan je interieur tijdens deze periode.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in een kamer te verbeteren. Het absorbeert giftige stoffen en produceert zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om een compacte vorm te behouden en om de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode of uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden. In de winterperiode kan de waterbehoefte iets verminderen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Papete heeft een luchtige potgrond nodig die goed vocht vasthoudt. Zorg voor een pot met drainagegaten zodat overtollig water kan weglopen en voorkomt wortelrot. Kies voor een potgrond die geschikt is voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend en licht vochtig zijn. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor een optimale groei. Vermijd te natte of te droge grond om gezonde planten te behouden.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig voeding voor bloeiende planten en verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Houd de plant vrij van ongedierte en draai de pot af en toe voor gelijkmatige groei.

  Om de plant schoon te maken kun je het beste regelmatig stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder ook dode bladeren om de plant gezond te houden. Soms kan het nodig zijn om de plant onder de douche af te spoelen om stof en vuil te verwijderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar geen direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het veel indirect licht ontvangt. Plaats de plant niet te ver van het raam af.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Een constante kamertemperatuur is het beste voor de groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals Impatiens hebben een ideale luchtvochtigheid tussen de 60% en 70%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of de plant op een schaal met water te zetten om een hoge luchtvochtigheid te behouden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten is licht zuur tot neutraal, met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met organische meststoffen of speciale bodemverbeteraars. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen door de plant belemmeren.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een evenwichtige vloeibare meststof. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten. Let altijd op de dosering en pas deze aan volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Grp) Papete is een kleurrijke en exotische plant met opvallende bloemen in tinten roze, paars en wit. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in de schaduwrijke delen van de tuin. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen en zorgen voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin. Impatiens (New Guinea Grp) Papete is eenvoudig te verzorgen en vereist regelmatig water geven om de grond vochtig te houden. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een natuurlijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.